Hlavní obsah

Torres po překonání rekordu sliboval další branky

PRAHA

Fanoušci fotbalového Liverpoolu mají nového hrdinu. Stal se jím španělský útočník Fernando Torres, který ve třech posledních ligových zápasech zaznamenal dvakrát hattrick. Nejprve třemi góly ve 27. kole anglické Premier League zařídil výhru nad Middlesbrough a ve středu nastřílel hattrick i do sítě West Hamu. Překonal tak letitý rekord Jackieho Balmera.

Článek

Třiadvacetiletý útočník se ve své úvodní sezóně v dresu Reds trefil již čtyřiadvacetkrát ve 33 utkáních a svým druhým hattrickem v řadě na domácím stadiónu překonal 62 let starý klubový rekord Jackieho Balmera. „O rekordu jsem se dozvěděl po zápase, je to pro mě velká čest,“ řekl Torres na oficiálních stránkách Liverpoolu.

„Tento klub má úžasnou historii a být její součástí je něco skvělého,“ radoval se. Zároveň však dodal, že je to rekord pro každého, pro spoluhráče, pro manažera, pro trenéry.

Rafael Benitez vystřídal Torrese krátce po jeho posledním zásahu v 81. minutě a španělský hráč si mohl užívat bouřlivých ovací zaplněného stadiónu. „Bylo to neuvěřitelné. Řev davu byl fantastický,“ popsal okamžiky během střídání pro goal.com.

Fanoušci Liverpoolu jsou neobyčejní

Fanoušky Reds si po utkání nemohl vynachválit. „Liverpoolští příznivci jsou neobyčejní a pro mě je čest hrát pro ně. Když je udělám šťastnými, jsem šťastný i já. Podporovali mně od okamžiku, kdy jsem přišel do klubu a já bych pro ně chtěl pokračovat ve střílení branek,“ nechal se slyšet.

Odchovanec Atlética Madrid posílil anglický celek v červenci 2007 a ve své premiérové sezóně na ostrovech figuruje mezi nejlepšími kanonýry soutěže. V současné době je na třetí příčce za devatenáctigólovým Adebayorem z Arsenalu a Cristianem Ronaldem z Manchesteru United, který se trefil již jedenadvacetkrát.

Reklama

Související témata: