Hlavní obsah

Baroš chce zvednout nad hlavu trofej pro vítěze FA Cupu

PORTSMOUTH

Fotbalista Portsmouthu Milan Baroš pomohl o víkendu velkou měrou k vyřazení Manchesteru United ve čtvrtfinále FA Cupu. V 54. minutě vystřídal na hrací ploše Nwankwo Kanua a svojí rychlostí pomohl rozhýbat obranu United. Navíc po necelé čtvrt hodině pobytu na hřišti byla právě po faulu na Baroše odpískána rozhodující penalta.

Článek

Pro fotbalisty domácího Manchesteru to byl smolný zápas. Hráči Portsmouthu zastavovali často míče až na brankové čáře, nebo jim pomohla branková konstrukce. Právě po jedné akci United poslal dlouhý výkop dopředu brankář James a míč se přes Kranjcara dostal až k Barošovi.

„Niko Kranjcar mně dal krásný míč a já se ocitl před brankářem. Věděl jsem, že mám čas, tak jsem nechtěl nic uspěchat. Udělal jsem kličku brankáři a on mě srazil. Byla to jasná penalta, ačkoli si domácí hráči stěžovali,“ měl jasno Baroš. To na stránkách Manchesteru uznal i asistent Fergusona Carlos Queiroz: „Byla to penalta. Situace jeden na jednoho a naneštěstí se  KuszczakTomasz Baroše dotkl.“

Do brány musel obránce Ferdinand 

Kuszczak byl po faulu vyloučen, a protože Sir Alex Ferguson na lavičce hostů už třikrát vystřídal, musel do branky obránce Rio Ferdinand. Penaltu proměnil Muntari a zajistil tak Portsmouthu postup do semifinále.

„Sulley penaltu kopl výborně, s čistou hlavou. Není to jednoduché, zvlášť když víte, že proti vám nestojí brankář, ale hráč do pole,“ pochválil svého spoluhráče na oficiálních stránkách Portsmouthu český reprezentant.

Máme výsledek, který jsme chtěli

„Máme výsledek, který jsme chtěli. Teď se můžeme soustředit na semifinálový duel ve Wembley,“ těší se rodák z Vigantic. „Není jednoduché přijet do Manchesteru a zvítězit, ale my jsme to zvládli. United neproměnili mnoho šancí, my naši ano a vyhráli,“ radoval se.

„Vždycky je důležité na Old Trafford dobře bránit a nám se to podařilo. Obránci byli vynikající,“ vysekl poklonu defenzivě Portsmouthu a doplnil, že po vstřelené brance jim čas utíkal velmi pomalu.

„Je úžasné, že nás teď čeká Wembley, ale naší prací je vyhrát v semifinále a jet tam znova zvednout nad hlavu trofej pro vítěze FA Cupu,“ přeje si Baroš.

Reklama

Související témata: