Hlavní obsah

Owen se bojí o místo v anglické reprezentaci

LONDÝN

Anglický fotbalový útočník Michael Owen přiznal, že se obává o své místo v národním týmu poté, co nový trenér Fabio Capello dal přednost jiným hráčům. Osmadvacetiletá hvězda čelí dvěma krizím najednou, protože její tým Newcastle United dělí jen tři body od sestupového pásma v lize a nevyhrál už 12 zápasů po sobě.

Foto: homepage.ntlworld.com

Michael Owen v dresu anglické reprezentace

Článek

Owen, který dal v této sezóně v klubu jen šest branek, nedostal šanci při Capellově debutu v únorovém přátelském zápase se Švýcarskem. Italský kouč dal hned po příchodu jasně najevo, že se nenechá ovlivnit slávou některých anglických hvězd a že pro něj budou rozhodující výkony. Proto také k utkání se Švýcarskem vůbec nepovolal bývalého kapitána Davida Beckhama, kterému chybí už jen jediný start, aby dosáhl stovky zápasů v anglickém dresu.

Pokud jde o útočníky, zjistili angličtí fotbaloví reportéři, že Capello si udělal tabulku, kde je Owen až na čtvrtém místě za Waynem Rooneym, Peterem Crouchem a Gabrielem Agbonlahorem. Owenovi tedy podle nich hrozí, že zůstane na střídačce i v příštím přátelském zápase Anglie s Francií a možná ani nebude v týmu, který bude bojovat v kvalifikaci mistrovství světa.

"Výsledky (v lize) nevycházejí, a když nehrajete dobře jako tým a jako jednotlivec, tak vás nevezmou do národního týmu," řekl Owen televizi BBC.

Naposledy hrál za národní tým loni v listopadu proti Rakousku. Ve svých 88 startech za Anglii dal 40 branek. Nyní se spekuluje i o tom, zda zůstane v Newcastlu, protože vedení ani fanoušci nejsou s jeho letošními výkony spokojeni. Owen má smlouvu ještě na rok a BBC řekl, že o své budoucnosti s nikým z vedení zatím nehovořil.

Reklama