Hlavní obsah

Dubajská společnost nezíská v Liverpoolu ani menšinový podíl

Arabská investiční společnost DIC nezíská v FC Liverpool ani menšinový podíl. Američtí vlastníci slavného anglického fotbalového klubu totiž v úterý ukončili veškerá jednání o majetkovém vstupu dubajské společnosti s tím, že provoz Liverpoolu budou dál financovat sami. Arabové už dříve označili požadovanou cenu za přehnanou.

Článek

"Dnes dopoledne jsme v Dubaji jednali s představiteli DIC, ale mí zástupci se s nimi nedokázali na ničem rozumném dohodnout. Rozhodli jsme se proto jednání ukončit," řekl klubovému webu jeden ze dvou amerických majitelů Tom Hicks.

Za stoprocentní podíl v Liverpoolu DIC nabídla 400 miliónů liber (asi 13,15 miliardy korun). Na tom by oba Američané vydělali, protože vloni za klub zaplatili 219 miliónů. Přesto odmítli.

"Co se ceny týče, žijí někde v pohádkách," prohlásil výkonný ředitel DIC Samír Ansarí. Když přišla na řadu možnost spoluvlastnictví, DIC zase nelibě nesla, že by byla jen jedním z mnoha vlastníků.

Společnost vlastněná dubajským králem šejkem Muhammadem bin Rašíd Al Maktúmem v pátek nabídla, že by svůj podíl v Liverpoolu navýšila až na 49 procent, ale jen s tím, že majoritním vlastníkem se stane pouze Hicks. Druhého Američana George Gilletta byla podle svého mluvčího ochotna vyplatit. Ani tentokrát ale neuspěla.

Reklama

Související témata: