Hlavní obsah

Lamparda by v Chelsea mohl nahradit Brazilec Diego

LONDÝN

Budoucnost Franka Lamparda v londýnské Chelsea se podle bulvárního deníku The Sun chýlí ke konci. Anglického reprezentanta by měl nahradit třiadvacetiletý Brazilec Diego z Werderu Brémy. Přestupní částka se podle listu pohybuje okolo 25 miliónů liber (asi 821,7 miliónu korun).

Článek

Zdroj přímo z klubu, který si nepřál být jmenován, řekl: „Frank Lampard je jeden z nejvíce loajálních hráčů. Je k neuvěření, že mu ještě nenabídli nový kontrakt. Všichni víme, že může brzy odejít na základě Bosmanova pravidla.“ To znamená, že po skončení smlouvy může z klubu odejít zadarmo.

„V klubu panují obavy, že Chelsea o Franka přijde a přivede Brazilce, který nemá žádné zkušenosti s anglickým fotbalem,“ pokračoval.

O Diega je v Evropě velký zájem. Sledují ho skauti z celé Evropy. Na ostrovech byl k vidění naposledy minulý čtvrtek na stadiónu Glasgow Rangers v odvetě 3. kola Poháru UEFA, kde Werder podlehl skotskému celku 0:2.

Diego má v Brémách smlouvu do roku 2011 a v minulé sezóně byl v německé bundeslize vyhlášen hráčem roku. Werder navíc obsadil vynikající druhé místo v soutěži.

Pokud Chelsea technického záložníka přivede, bude muset peníze na jeho transfer získat prodejem jiných hráčů. Výkonný ředitel klubu Peter Kenyon se již dříve nechal slyšet, že londýnský klub zredukuje hráčský kádr. Spekuluje se o odchodu útočníků Andreje Ševčenka a Claudia Pizarra, záložníka Florenta Maloudy, obránce Juliana Bellettiho, či brankářské dvojky Carla Cudiciniho.

Reklama

Související témata: