Hlavní obsah

Matějovský se poprvé trefil za Reading, Manchester sesadil Arsenal

LONDÝN

Svůj premiérový gól v dresu Readingu vstřelil v sobotním zápase proti Liverpoolu reprezentační záložník Marek Matějovský. Stalo se tak v jeho šestém zápase za Reading v 5. minutě utkání na Anfield Road. Reds však zápas dvěma góly otočili a Reading odjel bez bodů. Portsmouth s Milanem Barošem v sestavě přehrál Aston Villu 2:0. Pouze remízu 1:1 uhrál doma Arsenal proti Middlesbrough a do čela ligy tak poskočil Manchester United, který vydřel hubenou výhru 1:0 nad posledním Derby.

Článek

Velkou radostí pro Marka Matějovského začal zápas na Anfield Road, kam přijel bojovat se svým Readingem. Český záložník svým premiérovým gólem v anglické soutěži v 5. minutě otevřel skóre utkání. Po přímém volném kopu prokázal svůj dynamit v pravé noze a ránou z dvaceti metrů vymetl levý horní roh liverpoolské branky. Na silný Liverpool to však nestačilo. Nejúspěšnější klub anglické historie brankami Javiera Mascherana a Fernanda Torrese otočil vývoj zápasu a Matějovského Reading nakonec odjel s prázdnou.

V domácím utkání nastoupil za Portsmouth již od prvních minut český útočník Milan Baroš a mohl tak z hřiště přihlížet, jak si jeho tým vybudoval v prvním poločase dvoubrankové vedení proti Aston Ville. O první zásah se postaral Jermain Defoe, druhý přidal kuriózním způsobem Reo-Coker, kterého zasáhnul výkop brankáře Carsona. Skvěle chytající David James udržel čisté konto a hráči Portsmouth se mohli radovat ze zasloužené výhry 2:0. Milana Baroše v 83. minutě vystřídal Nwanko Kanu.

Chelsea i Manchester United naplno bodovali, Arsenal remizoval

Další z duelů proti sobě svedl Sunderland a obhájce mistrovského titulu. Chelsea šla do vedení v desáté minutě. Po rohovém kopu si na míč na přední tyči naskočil John Terry a nedal Gordonovi v brance Suderlandu sebemenší šanci. To byl v takticky svázaném zápase jediný gólový úspěch a Blues si připsali do tabulku další tři body.

Manchester United se nedokázal na hřišti beznadějně posledního Derby County v prvním poločase brankově prosadit. Klid do řad United vnesl až gól Cristiana Ronalda ze 76. minuty. Hubené vítězství už si hosté pohlídali a čekali na výsledek podvečerního zápasu Arsenal - Middlesbrough.

A nakonec mohli být spokojení, protože Kanonýři počtvrté v řadě remizovali, když uhráli výsledek 1:1. Middlesbrough bylo bylo blízko plnému bodovému zisku díky trefě Aliadiereho, který po brejku pokořil svůj bývalý tým. Arsenal, v jehož sestavě opět chyběl zraněný český záložník Tomáš Rosický, pak přidal na tlaku, ale dlouho se nemohl prosadit. Povedlo se to až čtyři minuty před koncem uzdravenému obránci Tourému, který hlavou po rohovém kopu srovnal.

West Ham přivítal Blackburn a dal se očekávat vyrovnaný souboj dvou týmů ze středu tabulky. Domácí v 16. minutě zaskočil brankou Roque Santa Cruz. Kladivářům se však povedlo do odchodu do šaten srovnat zásluhou Deana Ashtona. Dělbu bodů nepřipustil Fred Sears, který devět minut před koncem uzavřel na konečných 2:1 pro domácí.

Premier League, 30. kolo:
Derby - Manchester United 0:1 (76. Ronaldo), Liverpool - Reading 2:1 (19. Mascherano, 48. Torres - 5. Matějovský), Portsmouth - Aston Villa 2:0 (12. Defoe, 38. vlastní Reo-Coker), Sunderland - Chelsea 0:1 (11. Terry), West Ham United - Blackburn 2:1 (39. Ashton, 81. Sears - 19. Santa Cruz), Arsenal - Middlesbrough 1:1 (86. Touré - 25. Aliadiere).

Reklama

Související témata: