Hlavní obsah

Zraněný Čech do branky ještě nespěchá

PRAHA/LONDÝN

Gólman Petr Čech si stále doléčuje zraněný kotník. Ve středeční ligové dohrávce na trávníku Tottenhamu bude fotbalistům londýnské Chelsea určitě chybět. Jistá však není ani jeho účast ve velikonočním duelu doma s Arsenalem. I když kouč Avram Grant by si Čechův návrat přál co nejdříve, protože jeho náhradník Cudicini neoplývá velkou jistotou, návrat jedničky na úkor zdraví nechce nikdo uspěchat.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Brankář Petr Čech.

Článek

Čech sleduje výsledky svého týmu velice pečlivě a radost měl pochopitelně i z vítězství nad Sunderlandem. „S blížícím se koncem ligy je nyní každý zápas velmi důležitý a každý získaný bod má cenu zlata. Je dobře, že máme tři,“ uvedl na svých internetových stránkách.

Chelsea má v této sezóně stále šanci na zisk dvou trofejí – ve hře jsou anglický titul a Liga mistrů. „V přesně takový vývoj jsme doufali, že budeme vyhrávat a soupeři začnou ztrácet. Myslím tím teď Arsenal, který čtyřikrát po sobě remizoval,“ dodal Čech, jenž nyní čas mimo hřiště dělí mezi rehabilitaci a rodinu. Manželka Martina s dvouměsíční dcerou Adélkou už jsou v Anglii.

Vcelku spokojen je i se čtvrtfinálovým soupeřem Chelsea v Lize mistrů. Fenerbahce Istanbul je soupeřem, přes něhož musí londýnský tým s ambicemi na zisk trofeje přejít. „Je to pro nás obdobná situace jako po osmifinálovém losu. Stejně jako v případě Olympiakosu Pireus jsme dostali hratelného soupeře, který bude v této sérii v pozici outsidera. Nesmíme ho ale podcenit, protože svou kvalitu rozhodně má, což ukázal v osmifinále vyřazením Sevilly,“ nabádá Čech k obezřetnosti.

Nastoupí proti Dánsku?

V další fázi by však Chelsea potkal anglický celek – Arsenal, nebo Liverpool. „V případě našeho postupu se stejně potkáme v semifinále s anglickým týmem, takže je vlastně jedno, na koho bychom narazili. V jejich dvojzápase to bude podle mě mít složitější Arsenal, který je samozřejmě ještě ve hře v lize, zatímco Liverpool je už venku ze všech soutěží s výjimkou Ligy mistrů a jedině úspěch v ní mu může zachránit celou sezónu,“ konstatoval český reprezentant.

Otázkou je, zda Čech stihne sraz národního týmu, který se sejde na Velikonoční pondělí v Praze a v úterý zamíří k přípravnému utkání do Dánska. Podle hlasů z Čechova okolí pokud by o Velikonocích nastoupil, je pravděpodobné, že by přijel i proti Dánům. V opačném případě se zřejmě bude muset reprezentace obejít bez něho.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články