Hlavní obsah

Portsmouth chci dostat do Evropy, tvrdí Baroš

Český reprezentační fotbalový útočník Milan Baroš si nemůže vynachválit své působení v anglickém Portsmouthu, kam přišel v zimě na půlroční hostování z francouzského Lyonu. Tam se nedokázal trvaleji prosadit, a tak je nyní vděčný manažerovi Pompey za to, že si ho do Portsmouthu přivedl. „Chci se odvděčit manažerovi Redknappovi. Snad se nám podaří dostat se do Evropy,“ přeje si na serveru města Portsmouthu Baroš.

Článek

Český fotbalový útočník, vítěz Ligy mistrů ze sezóny 2005 s Liverpoolem, je od zimy hráčem Portsmouthu a změnu prostředí po odchodu z Lyonu jen vítá. „Právě teď si skvěle užívám fotbal, každý týden hraji před fantastickým publikem,“ těší Baroše. „Dostávám se do kondice a zvyšuji si sebevědomí. Ještě to obojí ovšem není tam, kde by to mohlo být,“ dodává vigantický rodák.

Jeden z nejdůležitějších mužů, kteří se zasadili o příchod bronzového hráče z ME z roku 2004, byl trenér týmu z jihu Anglie Harry Redknapp. „Zkusím pro Harryho udělat všechno, co je v mých silách, protože to byl on, kdo si mě sem vzal,“ uvědomuje si Baroš.

Portsmouth do Evropy

„Chci pomoct Portsmouthu dostat se do Evropy. Máme stále dvě možnosti, jak se tam probojovat. Jedna cesta vede přes FA Cup a při té druhé máme stále možnost uspět v Premier League. Musíme si Evropu zajistit jednou z těchto dvou možností,“ tvrdí šestadvacetiletý forvard. „Musíme pokračovat v předvedených výkonech a pro klub poprvé historii zajistit tento úspěch,“ dodal.

<tbody><tr class="invert"><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/126701-baros-nastoupil-v-zakladu-a-pomohl-k-vitezstvi-nad-aston-villou.html">Informace o utkání Portsmouth - Aston Villa najdete ZDE:</a></td></tr></tbody>Milan Baroš se od svého příchodu do Pompey objevil v 8 zápasech, bohužel se mu ještě v žádném nepodařilo rozvlnit síť soupeře. „Pokud nehraji pravidelně, není jednoduché předvést se, když potom tu šanci dostanu. Doufám, že fanoušci vidí, že pro Portsmouth odvádím dobrou práci. Věřím, že to co bude následovat, budou góly a doufám, že to bude brzy,“ řekl.

„Každý se mě ptá na mou budoucnost. Jsem tady na hostování, tak uvidíme, co bude následovat. Jsem tady nyní velmi spokojený. Nemůžu říct, co bude za tři měsíce, protože nikdo nikdy neví, co se může ve fotbale stát,“ řekl na závěr český reprezentant.

Reklama

Související témata: