Hlavní obsah

Owen preferuje před národním týmem Newcastle

Trenér anglického národního týmu Fabio Capello ve čtvrtek zveřejní nominaci na přátelský zápas proti Francii, který se odehraje příští týden. Michael Owen doufá, že pod novým koučem dokáže národnímu týmu prospět. „Doufám, že si pod novým trenérem připíšu víc startů, ale v tuto chvíli mám i další problémy,“ připomněl Owen špatnou formu Newcastlu.

Foto: homepage.ntlworld.com

Michael Owen v národním dresu

Článek

„Národní tým je nyní pod velkým tlakem. Neprobojovali jsme se na mistrovství Evropy a každý z hráčů se chce teď zviditelnit a dostat se do týmu nového trenéra pro kvalifikaci na mistrovství světa,“ řekl pro stránky goal.com Owen, jenž v 88 zápasech za národní mužstvo nastřílel čtyřicet branek. „Mou prioritou je ale získávat body pro Newcastle,“ dodal osmadvacetiletý útočník.

Owen se ale se svými spoluhráči musí dostat z krize. Nejenom že tým od začátku sezóny nesplňuje očekávání svých fanoušků, aktuálně čtrnáctý tým anglické Premier League má navíc za sebou černou šňůru pěti zápasů, z nichž vybojoval jediný bod za remízu 1:1 v předchozím kole proti Birminghamu. Tu zařídil vyrovnávajícím gólem v 56. minutě právě Owen.

„S remízou proti Birminghamu spokojeni nejsme. Náš klub je větší a lepší,“ láteřil Angličan. „Do sobotního utkání si musíme vzít jen pozitiva a ukázat svůj charakter,“ dodal. Svěřenci Kevina Keegana narazí na předposlední Fulham, proti kterému se pokusí svou černou sérii přerušit.

Reklama

Související témata: