Hlavní obsah

Beckham se vrací do anglické reprezentace

LONDÝN

Bývalý anglický kapitán David Beckham se může brzy dočkat 100. utkání za národní tým. Trenér Fabio Capello ho zařadil do třicetičlenného kádru pro přípravné utkání ve Francii. K zápasu však bude připraveno jen 23 fotbalistů, které trenér vybere v sobotu.

Článek

Dvaatřicetiletý záložník hrál za reprezentaci naposledy 21. listopadu v kvalifikaci mistrovství Evropy proti Chorvatsku, kterému Anglie podlehla 2:3. Ke stému zápasu mohl nastoupit již v únoru proti Švýcarsku, ovšem Capello ho před svým debutem na lavičce Anglie nenominoval. Beckhamovi nepomohl ani fakt, že dlouho trénoval s týmem Arsenalu Londýn, neboť jeho klub Los Angeles Galaxy tehdy ještě nezahájil předsezónní přípravu.

První nominace pod Capellem se tak Beckham dočkal na druhý pokus. Podle britských novinářů mu pomohla také přímluva od fanoušků, kteří si vyjednali slyšení u trenéra a požádali ho, aby dal Beckhamovi příležitost ke stému startu v anglických barvách.

Capella podle listu Telegraph pobavila deputace regionálních představitelů fanoušků národního týmu, která ho přemlouvala, aby dal Beckhamovi šanci. Prý jim slíbil, že Beckham svůj stý reprezentační start dostane. Stal by se tak teprve pátým hráčem v anglické historii se stovkou zápasů v národním dresu. Předtím tento milník překonali jen Bobby Moore, Bobby Charlton, Billy Wright a brankář Peter Shilton.

Do anglického národního týmu, s nímž v srpnu ve Wembley v přátelském zápase změří síly také Češi, se po Beckhamovi vrací také devatenáctiletý talent Arsenalu Theo Walcott a spoluhráč Milana Baroše z útoku Portsmouthu Jermain Defoe.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články