Hlavní obsah

Ronaldo poprvé nastoupil s kapitánskou páskou a překonal rekord

MANCHESTER

Stadiónu Old Trafford se nepřezdívá "Divadlo snů" nadarmo. Ve středu tam doslova prožil večer snů záložník Manchesteru United Cristiano Ronaldo. V třiadvaceti letech poprvé nastoupil s kapitánskou páskou a díky dvěma gólům proti Boltonu překonal o jednu branku klubový rekord legendárního George Besta v počtu vstřelených branek křídelním hráčem v jedné sezóně. Na kontě jich má už 33, do konce Premier League přitom zbývá osm zápasů a United ještě hrají v Lize mistrů.

Článek

"Být kapitánem velkého klubu je vždycky dobrá vizitka," řekl Ronaldo. "Je to čest a potěšení, ale moje povinnosti na hřišti byly pořád stejné," dodal portugalský reprezentant, který by s trochou štěstí mohl zaútočit i na historické ligové maximum. V sezóně 1959/1960 nasázel v nejvyšší anglické soutěži Dennis Viollett 32 gólů. Ronaldo má osm zápasů před koncem ligy na kontě 24 zásahů. Absolutním rekordem klubu ve všech soutěžích je 46 gólů Denise Lawa ze sezony 1963/1964.

Ve středečním utkání se Ronaldo prosadil nejprve po rohovém kopu, druhý gól přidal svou tradiční trefou z přímého kopu. "Lidé tomu prý říkají Ronaldova raketa. To se mi moc líbí, je to hodně vtipné," prohlásil třiadvacetiletý Portugalec.

Ronaldo si vysloužil pochvalu od trenéra Manchesteru Alexe Fergusona, který je přesvědčen, že má v týmu nejlepšího hráče planety. "Je fenomenální. Už loni jsem říkal, že měl získat Zlatý míč, ale Kaká si ho zasloužil. Pomohl AC Milán vyhrát Ligu mistrů a to je vizitka velkých hráčů," uvedl. "Doufám, že Ronaldovi to letos vyjde také. Myslím, že na světě není lepší křídlo, než je on," dodal.

Komplimenty na adresu rodáka z Madeiry nešetřil ani kouč Boltonu Gary Megson. "Po zápase v šatně nikdo nemluvil o ničem jiném než o Ronaldově přímáku. Je to génius a asi nejlepší hráč světa," řekl. "Na videu jsme koukali na dvě jeho střely a abych řekl, opravdu nemám tušení, jak to může takhle trefit," dodal.

Reklama

Související témata: