Hlavní obsah

Anglii čeká souboj velké čtyřky

PRAHA

Celá fotbalová Anglie netrpělivě vyhlíží nedělní zápasy 31. kola Premier League, ve kterém se utkají týmy velké čtyřky. Manchester United hostí Liverpool a v londýnském derby se střetne Chelsea s Arsenalem. Právě manažer Kanonýrů Wenger si myslí, že v boji o ligový primát tyto dva zápasy ještě nerozhodnou.

Článek

Pořadí na prvních příčkách nejvyšší anglické soutěže se za posledních několik týdnů hodně změnilo. Vedoucí pozici dlouho držel Arsenal, jehož barvy hájí český reprezentační záložník Tomáš Rosický, ale pak svěřenci Arséna Wengera čtyřikrát za sebou pouze remizovali a lídrem se stal Manchester United.

Aktuální umístění vypadá takto: První je Manchester se 70 body, tři body ztrácí Arsenal, další dva pak Chelsea. Liverpool je na čtvrté příčce s 59 body. Osm kol před koncem je tak situace pořád otevřená. Naděje na ligový primát se nevzdává ani šéf Liverpoolu Rafeal Benítez. „Když vyhrajeme, snížíme ztrátu na vedoucí týmy a před koncem sezóny to pro nás bude velké povzbuzení,“ řekl pro oficiální stránky klubu svého týmu.

Manchester zaváhal naposled v derby proti City

Manchester naposledy ztratil body ve 26. kole v městském derby proti City, když prohrál 1:2. „Nemyslím si, že toto budou rozhodující zápasy. Když vyhrajeme a Arsenal s Chelsea prohraje, bude to dobrý den. Tým, který nyní ukáže největší soudržnost, vyhraje ligu,“ řekl pro BBC manažer Manchesteru United Sir Alex Ferguson. Ten možná bude muset řešit post gólmana, protože start jedničky týmu Van der Sara je nejistý.

Právě utkání mezi Manchesterem a Liverpoolem slibuje ofenzivní podívanou. V dresu Manchesteru září Portugalec Cristiano Ronaldo, který v letošním roce nastřílel úctyhodných 33 branek, z toho v lize se trefil 24krát. Na druhé straně se bude pozornost ubírat na španělského střelce Fernanda Torrese, jenž se při své premiérové sezóně v Anglii trefil dvacetkrát. Zvláště v posledních zápasech má vynikající formu.

Chelsea naposledy prohrála s Arsenalem

Arsenal je posledním celkem soutěže, jemuž se v ligovém utkání podařilo Chelsea porazit. V 17. kole rozhodl o plném bodovém zisku pro Kanonýry bývalý hráč Blues William Gallas, který po chybě brankáře Čecha vstřelil hlavou jediný gól zápasu. Start českého reprezentačního gólmana v nedělním utkání není jistý, ale vše nasvědčuje tomu, že by se do branky mohl po zranění kotníku postavit.

Tým vedený Avramem Grantem má v domácích zápasech vynikající bilanci, neprohrál totiž v 78 ligových zápasech. Chelsea v posledním kole pouze remizovala na hřišti městského rivala Tottenhamu Hotspur po divoké přestřelce 4:4, ačkoli už vedla 3:1. „Arsenal je úžasný tým, ale my jsme velmi silní. V této části sezóny neuvidíte žádné divoké přestřelky. Doufám, že z tohoto souboje vyjdeme lépe,“ přeje si Didier Drogba, útočník Chelsea.

Reklama

Související témata: