Hlavní obsah

Manchester Utd. - Manchester City 2:0Po klopýtnutí Citizens může Liverpool už brzy slavit mistrovský titul

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City prohráli v rámci 29. kola anglické Premier League v městském derby na hřišti United 0:2 a na vedoucí Liverpool ztrácí z druhého místa 25 bodů. Svěřenci Jürgena Kloppa tak bez ohledu na výsledky Citizens můžou slavit mistrovský titul, na který Reds čekají dlouhých třicet let, už za dva týdny v domácím utkání s Crystal Palace.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Manchesteru City Pep Guaridola po porážce na hřišti Manchesteru United.

Článek

United porazili v lize Citizens i podruhé v sezoně, teď o jejich výhře rozhodl ve 30. minutě Anthony Martial. Francouzský útočník si naběhl za obranu na chytrý oblouček Bruna Fernandese a prostřelil brankáře Edersona. Martial tak skóroval i ve druhém ligovém derby v sezoně, což se naposledy v dresu "Rudých ďáblů" povedlo v ročníku 2006/07 Cristianu Ronaldovi.

Favorizovaní "Citizens" vystřelili v úvodním dějství jen jednou. Po změně stran sice aktivitu zvýšili, k vyrovnání to ale nevedlo. V sedmé minutě nastaveného času navíc pojistil výhru domácích střídající Scott McTominay.

Foto: Carl Recine, Reuters

Útočník Manchesteru United Anthony Martial slaví svou trefu proti Manchesteru City.

United se posunuli na páté místo dva body před Wolverhampton.

Chelsea porazila 4:0 Everton a upevnila si čtvrté místo v tabulce. Na třetí Leicester ztrácí dva body, "Lišky" ale mají zápas k dobru.

Náskok Chelsea zařídil v prvním poločase španělský křídelník Pedro, který úvodní branku připravil pro Masona Mounta a následně sám zužitkoval kolmici za obranu. "Blues" přidali dva zásahy i po přestávce, gól a asistenci si připsal Brazilec Willian.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Fotbalisté Chelsea se radují z jedné ze čtyř branek proti Evertonu.

"Karamelky" nezvítězily na stadionu Stamford Bridge ani v 25. ligovém utkání v řadě. Everton zároveň poprvé pod vedením trenéra Carla Ancelottiho v Premier League neskóroval.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:
Chelsea - Everton 4:0 (14. Mount, 21. Pedro, 51. Willian, 54. Giroud)
Manchester United - Manchester City 2:0 (30. Martial, 90.+7 McTominay)

Reklama

Související témata: