Hlavní obsah

Manchester kráčí za titulem, Chelsea porazila Arsenal

MANCHESTER/PRAHA

Fotbalisté Manchesteru vedou anglickou fotbalovou ligu po 31. kole již o pět bodů. Rozhodla o tom jejich výhra nad Liverpoolem 3:0 a prohra Arsenalu na trávníku Chelsea 1:2. Do londýnského derby nezasáhl ani jeden z českých reprezentantů. Tomáši Rosickému z Arsenalu přetrvávají problémy s podkolenní šlachou, Petra Čecha na hřiště nepustilo zranění kotníku.

Článek

V londýnském derby mezi Chelsea a Arsenalem se do první gólové příležitosti dostal ve 25. minutě  Didier Drogba. Míč si ale tváří v tvář Almuniovi v poslední chvíli ukopl a ten skončil v moci španělského brankáře ve službách Arsenalu.

Pět minut před koncem první půle nastřelil Gallas tyč branky Chelsea. Pomezní rozhodčí měl ale v tu dobu již zdvižený praporek na znamení ofsajdu. Na druhé straně z hranice malého vápna netrefil míč ve skrumáži Kalou, o minutu později se neujala ani střela Ballacka.

Sagna skóroval a pak se zranil

Deset minut po začátku druhé půle měl další možnost jít sám na brankáře Drogba. Po střetu s dobíhajícím Gallasem ale skončil míč v zázemí. Kanonýři se osmělovali pomaleji. Pohlednou akci, kterou zakončoval Emmanuel Adebayor, předvedli v 57. minutě. Útočník Arsenalu poslal míč jen do středu branky, kde stál připravený Cudicini.

O dvě minuty později už ale italský brankář v brance Blues inkasoval. Bacary Sagna si naběhl na přední tyči na centr Fabregase z rohového kopu a hlavou rozesmutnil Stamford Bridge. Obránce Arsenalu zápas ale nedohrál. V 66. minutě se zranil při nepodařeném odkopu a musel být vystřídán.

Defenziva jeho týmu inkasovala o šest minut později. Po špatném Lampardově zpracování se balón dostal k Didieru Drogbovi, jenž nekompromistí střelou propálil Almuniu. Reprezentant Pobřeží slonoviny nakonec zařídil, že Chelsea si z derby odnese všechny tři body. V jednaosmdesáté minutě mu míč po centru z pravé strany prodloužil hlavou Anelka a Drogba rozradostnil diváky podruhé. Chelsea porazila Arsenal 2:1 a dostala se před svého nedělního soupeře na druhé místo tabulky, pět bodů za vedoucí Manchester.

Ronaldo nastřelil tyč

Obhájce titulu vstoupil do utkání proti Liverpoolu lépe. Už v šesté minutě vysunul Anderson skvěle časovanou přihrávkou mezi stopery Rooneyho. Brankář Liverpoolu Pepe Reina ale proti anglickému reprezentantovi vyběhl a šanci zlikvidoval. Druhou vážnou příležitost si svěřenci Alexe Fergusona vypracovali ve 24. minutě. Kapitán Ryan Giggs nacentroval míč ze standardní situace do pokutového území, kde jej prodloužil k na zadní tyči nabíhajícímu Ronaldovi. Portugalský záložník svou střelu otřel o tyč Reinovy branky.

Ve dvaatřicáté minutě vylekal všechny hostující fanoušky gólman Reina, kterému po centru Giggse vypadl míč z rukou a směřoval do brány. Španělský brankář ale stačil svou chybu napravit. Ve 34. minutě Reina inkasoval. Na přesný centr Rooneyho z levé strany si naběhl obránce Wes Brown, který přehlavičkoval slovenského obránce Martina Škrtela Svou první brankou v sezóně poslal domácí do vedení.

O poslední vzrušení první půle se postaral záložník Liverpoolu Javier Mascherano, který dostal druhou žlutou kartu za nevhodné poznámky na adresu hlavního rozhodčího Bennetta. Po vyloučení museli argentinského fotbalistu uklidňovat kapitán Steven Gerrard i trenér Benítez.

Vítězství pojistili Ronaldo a Nani

Druhou půli začali ofenzivně opět hráči Manchesteru. Po rychlé akci se po zásahu liverpoolské obrany dostal míč ke střídajícímu Tevézovi. Reina jeho šanci zázračně zlikvidoval. Stejně jako v minutě 79. střelu Ronalda, kterého vybídl skvělým uvolněním právě Tevéz.

Ronaldo se ale svého 25. gólu v letošní sezóně v Premier League dočkal. Portugalec si naběhl na centr z následného rohového kopu a hlavou skóroval. V následující minutě bylo o vítězi zápasu zcela rozhodnuto. Devět minut před koncem totiž napřáhl ke střele Nani a ránou k tyči zvýšil na konečných 3:0.

Premier League - 31. kolo:
Manchester United - Liverpool 3:0 (34. Brown, 80. Ronaldo, 81. Nani), Chelsea - Arsenal 2:1 (72. a 81. Drogba - 59. Sagna).

Reklama

Související témata: