Hlavní obsah

Mascherano: Nechápu, za co jsem byl vyloučen

LONDÝN/PRAHA

Na časomíře ubíhaly poslední vteřiny první půle utkání 31. kola anglické Premier League mezi Manchesterem United a Liverpoolem a sudí Bennett potrestal po zásluze žlutou kartou faul hostujícího Fernanda Torrese. Za několik okamžiků hrál ale Liverpool oslaben o Javiera Mascherana, který dostal druhou žlutou kartu za slovní útok na sudího. „Ptal jsem se jen, co se stalo,“ bránil se po utkání Argentinec.

Článek

Třiadvacetiletého středopolaře musel potom uklidňovat kapitán Liverpoolu Steven Gerrard a o několik okamžiků později i trenér Rafael Benítez. Mascherano cítil křivdu. „Nechápu, za co jsem byl vyloučen,“ řekl po utkání. „Pouze jsem se ptal rozhodčího, co se stalo. Nenadával jsem, nebyl jsem agresivní, nepřel jsem se,“ vysvětloval.

Podle serveru goal.com televizní záznam skutečně prokázal, že Mascherano říká sudímu Bennettovi „what´s happening“. „Vše, co jsem udělal, bylo, že jsem se zeptal, co se stalo. Nic víc,“ zopakoval nešťastný hráč. „Proto, když mi ukázal druhou žlutou kartu a vyloučil mě, jsem tomu nemohl uvěřit,“ pokračoval Mascherano.

Svůj tým navíc oslabil v nejméně vhodnou chvíli, několik vteřin před koncem prvního poločasu. Jeho spoluhráči nakonec zápas otočit nedokázali a prohráli na Old Trafford 0:3. „Omlouvám se svému týmu, protože mé oslabení znamenalo, že jsme museli odehrát zbytek zápasu v deseti lidech a utkání pro nás bylo o to těžší,“ litoval na stránkách goal.com Mascherano.

Reklama

Související témata: