Hlavní obsah

Po spálené šanci to byl balzám, radoval se po vstřeleném gólu Bednář

PRAHA

Útočník Roman Bednář po krátkém půstu vstřelil třináctý ligový gól v dresu West Bromwich Albion ve druhé nejvyšší anglické soutěži. Rozhodl tak o sobotním vítězství 4:3 nad v tabulce posledním Colchesterem. S českým kanonýrem jsme telefonicky hovořili krátce po utkání.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář.

Článek

„Konečně jsem se zase trefil! V 93. minutě letěl do šestnáctky soupeře ostrý centr ze strany. Vrhl jsem se po míči společně s obráncem. Dostal jsem se před něho a trefil hlavou k tyči. Měl jsem z gólu velkou radost, protože přinesl našemu mužstvu vítězství. Navíc jsem před tím spálil stoprocentní šanci, když jsem z malého vápna přestřelil. Tohle byl tedy balzám.

Zápas se pro nás vůbec nevyvíjel dobře. Prohrávali jsme už 0:2, ale dokázali jsme vyrovnat. Měli jsme i další šance, ale hosté znovu otočili skóre. V poslední minutě ale Morrison vyrovnal a mně se podařilo ve třetí minutě nastavení rozhodnout o našem vítězství. Máme výborný tým a v tomto zápase jsme znovu dokázali, že je také morálně silný. Druhá nejvyšší soutěž v Anglii je velice kvalitní a probít se z ní do Premier League je nesmírně těžké.

Mně se herně daří, protože jsem zdravotně v pořádku a hraji pravidelně. Mám také kolem sebe výborné spoluhráče a vím, že když vletím do šestnáctky soupeře, míč tam přijde. Pak je na mně, abych ho poslal do sítě. V lize se mi to povedlo třináctkrát a v pohárových zápasech čtyřikrát.

V pěti předchozích zápasech jsem nedal gól. Jednou mě trenér šetřil a nepostavil mě. Třikrát jsem hrál od začátku, ale netrefil se, v jednom utkání jsem přišel až na posledních deset minut. Nebyl jsem nervózní z toho, že jsem pár zápasů neskóroval, ale říkal jsem si, že už to zase musí přijít. Povedlo se to v sobotu a gólu si cením o to víc, že rozhodl zápas. V našem mužstvu vládne pohoda. Na vedoucí Bristol ztrácíme jen čtyři body, ale máme dvě utkání k dobru. V úterý hrajeme v Cardiffu, který se drží v polovině tabulky. Bude to těžký zápas, ale my tam pojedeme s cílem bodovat, protože nesmíme promarnit ta dvě utkání, která dohráváme. Tři body z Cardiffu by nás posunuly na druhou příčku před Stoke City.

V sobotu nás pak čeká velký svátek. Ve Wembley budeme hrát semifinále slavného FA cupu s Portsmouthem. Moc se na to utkání těším a věřím, že si v chrámu anglického fotbalu zahraji. Favoritem bude soupeř, ale my budeme chtít vyhrát. Na trávníku bych se také mohl potkat s Milanem Barošem.

Vím, že se doma hodně píše o tom, zda bych měl nebo neměl být nominován do reprezentace. Moc o to stojím, chci hrát za národní mužstvo, ale mohu proto udělat jen to, že budu dávat góly. Ostatní záleží na trenéru Brücknerovi. Rozhodně se netrápím, že mne nepovolal, o to víc se soustředím, abych hrál za West Bromwich co nejlépe.“

Reklama

Související témata: