Hlavní obsah

Scholes: S lepším hráčem, než je Ronaldo, jsem nehrál

PRAHA

Záložník Manchesteru United Paul Scholes jmenoval svého současného spoluhráče Cristiana Ronalada za nejlepšího, se kterým měl tu čest nastoupit. Takové uznání si portugalské křídlo vysloužilo po 35. vstřelené brance v této sezóně, kterou třiadvacetiletý talent vsítil o víkendu do sítě Aston Villy.

Článek

„Cristiano musí být na pomyslném žebříčku nejvýše, zcela zaslouženě za to, co v této sezóně dokázal,“ řekla ikona Manchesteru Scholes. Ten v dresu Devils hrál už s takovými hráči jako byli Eric Cantona, David Beckham, Roy Keane nebo Ryan Giggs. „Už jsem hrál s opravdu top hráči,“ připomněl novinářům před úterním utkáním Ligy mistrů v Římě Scholes.

„Takový počet vstřelených branek v jedné sezóně, to je prostě něco úžasného. Navíc z pozice záložníka, kde se Cristiano pohybuje nejčastěji. Ale nejde jen o góly, jsou to i šance, které vytváří. U soupeřových týmů vyvolává opravdu velké obavy,“ dodal třiatřicetiletý matador, který v Manchesteru působil už jako dorostenec v roce 1991. V jeho dresu odehrál v nejvyšší anglické ligové soutěži neuvěřitelných 389 zápasů, ve kterých dosud vstřelil 96 branek.

Finále LM by Ronaldovi přiblížilo trofej

K velké chvále Paula Scholese se přidal také manažer Ronalda, který tvrdí, že má jeho klient velkou šanci na zisk ceny pro nejlepšího hráče na evropském kontinentu.  K té by mu dopomohl postup Manchesteru do finále letošní Ligy mistrů. O ten se tým kolem Cristiana Ronalda popere s římským AS.

„Postup do finále by mu cenu jistě přiblížil, ale pravděpodobnost, že ji opravdu získá je již teď velká,“ řekl na závěr na webových stránkách klubu Scholes, který svůj úsudek opírá o prozatím náramně vydařenou sezónu Cristiana Ronalda. Ten v dresu Manchesteru odehrál již 157 zápasů a vstřelil v nich 61 branek.

Reklama

Související témata: