Hlavní obsah

Arsenal remizoval s Liverpoolem 1:1 i v lize

LONDÝN/PRAHA

I druhé vzájemné měření v tomto týdnu mezi Arsenalem a Liverpoolem skončilo remízou 1:1. Tradiční kluby se utkaly v sobotním 33. kole Premier League jen tři dny po vzájemném klání v Lize mistrů. Hosté vedli po trefě Crouche, po přestávce vyrovnal Bendtner. Kanonýrům na druhém místě odskočila Chelsea, která zvítězila 2:0 na hřišti Manchesteru City.

Článek

Oba trenéři do utkání nenasadili nejsilnější sestavy, některé hvězdy zůstaly jen na střídačce. Jako první se radovali hosté. Ve 41. minutě si Peter Crouch obhodil kapitána Kanonýrů Gallase a tvrdou střelou poslal hosty do vedení.

O vyrovnání se ve druhé půli postaral Nicklas Bendtner, který hlavou proměnil centr Fabregase. Dánského mladíčka neuhlídal střelec úvodní branky Crouch. Arsenal ztratil další dva body v boji o titul, nyní na vedoucí Manchester United ztrácí pět bodů lídr má ale nedělní utkání na hřišti Middlesbrough k dobru.

V závěru mohly oba týmy vstřelit vítězný gól. Hostující Torres, který přišel až na posledních deset minut, nedokázal přihrát Gerrardovi, dvě dobré šance nvyužil Voronin. Domácím mohl tři body zařídit také střídající Hleb, v klíčovém okamžiku si ale v nastaveném čase špatně zpracoval míč. Oba celky se znovu utkají v úterní odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů, první zápas na hřišti Arsenalu skončil ve středu 1:1.

Chelsea nezaváhala 

Chelsea nezaváhala na hřišti Manchesteru City a po výhře 2:0 se vrátila na druhé místo tabulky. Londýnský tým šel do vedení už v 6. minutě. Centr Anelky si do vlastní sítě nešťastně srazil kapitán City Richard Dunne. Pojistku přidal v 53. minutě Salomon Kalou, který udělal kličku i brankáři a zavěsil. V brance Chelsea stále chyběl zranněný Petr Čech.

Aston Villa rozstřílela Bolton 4:0, dvakrát se trefil Gareth Barry. Dvěma góly se blýskl i Ryan Taylor z Wiganu, který porazil 2:0 Birmingham. Hosté hráli od 37. minuty bez vyloučeného Johnsona.

Blackburn remizoval s Tottenhamem 1:1, no gól bulharského kanonýra Berbatova odpověděl domácí Morten Gamst Pedersen. Newcastle přehrál Reading 3:0, v dresu hostů chyběl po červené kartě v minulém kole Marek Matějovský.

Anglie - 33. kolo:
Arsenal - Liverpool 1:1 (54. Bendtner - 42. Crouch), Manchester City - Chelsea 0:2 (6. Dunne vlastní, 53. Kalou), Aston Villa - Bolton 4:0 (9. a 60. Barry, 56. Abgonlahor, 85. Harewood), Blackburn - Tottenham 1:1 (30. Pedersen - 7. Berbatov), Fulham - Sunderland 1:3 (74. Healy - 45. Collins, 54. Chopra, 76. Jones), Newcastle - Reading 3:0 (18. Martins, 43. Owen, 58. Viduka), Wigan - Birmingham 2:0 (15. a 55. Taylor).

Reklama

Související témata: