Hlavní obsah

Manchester United jen remizoval, Chelsea ztrácí tři body

Nečekanou ztrátu utrpěl v neděli lídr anglické Premier League Manchester United, který v utkání 33. kola jen remizoval na hřišti patnáctého Middlesbrough 2:2. Druhá Chelsea tak na svěřence Alexe Fergusona ztrácí tři body, o další tři body zpět je Arsenal. Na čtvrtý Liverpool ztrácí po výhře nad Derby tři body Everton.

Článek

V obraně hostů nastoupil John O’Shea na místě Nemanji Vidiče, který se zranil v úterním utkání Ligy mistrů v Římě. Manchester šel do vedení v 9. minutě. Po rohu se dostal k míči Carrick, obešel protihráče a prudkým centrem našel Cristiana Ronalda, kterému stačilo jen nastavit nohu. Pro Portugalce to byl 37. gól v letošní sezóně.

Domácí, kteří v minulém kole podlehli na hřišti Chelsea 0:1, ale dokázali otočit skóre. Nejprve Aliadiere přihrál Alfonso Alvesovi, který z patnácti metrů vyrovnal. V 56. minutě Brazilce znovu neuhlídala obrana Reds a Alves za hustého sněžení poslal domácí do vedení.

Alespoň o vyrovnání se postaral Wayne Rooney, jehož střelu v 74. minutě ještě tečoval domácí Wheather.

Ve druhé nedělním utkání porazil Everton 1:0 Derby a přiblížil se špičce tabulky. Na čtvrtý Liverpool ztrácí tři body. Jediný gól vstřelil ve druhém poločase Leon Osman, Derby zůstává s pouhými 11 body beznadějně poslední.

Anglie - 33. kolo:
Middlesbrough - Manchester United 2:2 (35. a 56. Alves - 9. Ronaldo, 74. Rooney), Everton - Derby 1:0 (56. Osman).

Reklama

Související témata: