Hlavní obsah

Drogba chce odejít z Chelsea, prý za to může i Čech

LONDÝN

Český brankář Petr Čech je údajně jedním z fotbalistů Chelsea, kvůli kterým chce kanonýr Didier Drogba londýnský klub opustit. Podle bulvárního nedělníku News of the World se útočník Pobřeží slonoviny v poslední době rozhádal s několika spoluhráči, mezi nimiž je i český reprezentant.

Článek

Drogba o odchodu mluvil už po podzimním odvolání oblíbeného a úspěšného trenéra Josého Mourinha, po čase ale spekulace utichly. Nyní však třicetiletý fotbalista opět začal uvažovat o přestupu. Dovedly ho prý k tomu konflikty se spoluhráči, když se před nedávným zápasem s Arsenalem pohádal s Michaelem Ballackem, před finále Ligového poháru pak s Čechem a záložníkem Claudem Makélélem.

Reprezentant Pobřeží slonoviny přišel do Londýna před čtyřmi lety z Marseille a s Chelsea má smlouvu do roku 2010. Zájem o něj už v minulosti několikrát projevily Real Madrid, Barcelona, Inter Milán a jeho městský rival AC, který je podle italského tisku za Drogbu ochoten zaplatit 30 milionů eur (více než 750 milionů korun).

Kam Drogba zamíří z Chelsea, může hodně ovlivnit také budoucí působiště trenéra Mourinha, kterého útočník velmi uznává. Podle spekulací by mohl portugalský kouč v nové sezóně působit na lavičce milánského Interu

Reklama

Související témata: