Hlavní obsah

Barošův Portsmouth si o Anglický pohár zahraje s Cardiffem

LONDÝN

Fotbalisté Cardiffu vyhráli souboj druholigových klubů, v kterém porazili ve Wembley 1:0 Barnsley, a postoupili do finále Anglického poháru. Na slavný stadión se tak vrátí 17. května, kdy si o prestižní trofej zahrají s favorizovaným Portsmouthem českého útočníka Milana Baroše.

Článek

Pokud by velšský celek v soutěži triumfoval, stal by se teprve druhým neanglickým celkem, který získal Anglický pohár a po 28 letech prvním vítězem mimo Premier League.

O výsledku nedělního duelu mezi týmy, které v tabulce druhé anglické ligy dělí devět příček, rozhodl první poločas. Už v deváté minutě poslal Cardiff do vedení Joe Ledley. Barnsley tahalo celý zápas za kratší konec. Největší šanci celku bojujícího v lize o záchranu spálil v 66. minutě Kayode Odejayi, který běžel sám na finského brankáře Petera Enckelmana, míč však poslal do boční sítě.

Za vítězný tým odehrál 88 minut někdejší útočník Chelsea a nizozemské reprezentace Jimmy Floyd Hasselbaink.

Cardiff ve finále ve Wembely dostane možnost navázat na svůj jediný triumf v Anglickém poháru, jejž zatím jako jediný neanglický celek vyhrál v roce 1927. Velšský klub se také může stát po 28 letech prvním vítězem slavné trofeje, který nehraje v Premier League.

Anglický pohár - semifinále:
Barnsley - Cardiff City 0:1 (0:1)
Branka: 9. Ledley.

Reklama

Související témata: