Hlavní obsah

Baroš hrál před gólem rukou, tvrdí West Bromwich

LONDÝN/PRAHA

Český reprezentační útočník Milan Baroš pomohl v sobotu k postupu svého Portsmouthu do finále FA Cupu, když po jeho akci a střele o výhře 1:0 rozhodl Nwankwo Kanu, který střelu dorazil. Při zpracování míče před jediným gólovým momentem zápasu si ale český forvard pomohl rukou, na což si stěžovali hráči i trenér West Bromwich Albion Tony Mowbray.

Článek

Klíčový okamžik utkání nastal v 54. minutě, kdy si vysoký míč Baroš zpracoval v pokutovém území soupeře, vystřelil a vyražený míč brankářem Kielym dopravil do sítě Kanu. „Milan Baroš hrál při zpracování míče rukou,“ řekl pro oficiální stránky West Bromwiche pravý obránce Carl Hoefkens. „Baroš se několikrát v zápase dotkl rukou míče,“ přidal na stránkách Eurosportu trenér Tony Mowbray. „Soupeř měl ale velmi dobře organizovanou obranu. Na té postavili svůj úspěch,“ dodal.

„Neviděl jsem opakovaný záběr, ale myslím, že se míč mojí ruky dotkl. Nebylo to ale žádné velké hraní rukou,“ řekl pro setantasports.com Baroš, který by rád se svým týmem uspěl i ve finále, aby mohl rozšířil svou sbírku trofejí. „Pro každý tým je úspěch, když se mu podaří vyhrát FA Cup. Stále jsme ale jeden krok od vrcholu. Vyhrát finále by bylo skvělé. Po ukončení kariéry bych rád řekl, že jsem získal FA Cup, vyhrál Ligu mistrů a mistrovství Evropy do 21 let,“ bilancoval český reprezentant.

Phillips: Portsmouth měl štěstí

West Bromwich byl v semifinálovém utkání, které se hrálo v londýnském Wembley, Portsmouthu důstojným soupeřem. „V prvním poločase jsme dominovali, jenom se nám nepodařilo vstřelit gól. Ukázali jsme ale kvalitu svého týmu,“ řekl pro BBC kanonýr West Bromwiche Kevin Phillips, který v letošní sezóně nastřílel již 22 branek. „Můžeme zvednout hlavy, Portsmouth měl hodně štěstí,“ dodal.

Harry Redknapp, kouč Portsmouthu, na stránkách Eurosportu svého semifinálového soupeře chválil. „Je fantastické, že jsme se dostali do finále. Soupeři ale patří obrovské uznání. V první půli drželi míč na svých kopačkách a tvořili hru. Myslím, že půjdou nahoru,“ řekl. Cílem West Bromwiche je dostat se do nejvyšší anglické soutěže. "Myslím, že jsme ukázali, že jsme dobrý tým. Jenom mě mrzí, že se nám nepodařilo příliš ohrozit brankáře soupeře. Naší prioritou zůstává liga a postup do Premier League,“ řekl trenér Tony Mowbray.

Ve finále, které se odehraje 17. května ve Wembley, vyzve Portsmouth další druholigový tým, Cardiff City, který si ve druhém semifinále poradil s fotbalisty Barnsley.

Reklama

Související témata: