Hlavní obsah

Kvůli korupci v anglickém fotbale byli zatčeni šéfové Birminghamu

LONDÝN

Londýnská policie ve středu zatkla v rámci vyšetřování korupce v anglickém fotbale dva členy vedení Birminghamu. Spolumajitel klubu z Premier League David Sullivan a ředitelka Karren Bradyová jsou podezřelí ze zpronevěry a falšování účetnictví.

Článek

Klub na svých internetových stránkách uvedl, že "oba byli policií přizváni ke spolupráci a rádi tak učinili". "Nebyli z ničeho obviněni a Birmingham City je plně připraven pomoci policii při vyšetřování," citovala prohlášení klubu agentura Reuters. Klub byl také vyšetřovateli požádán, aby do odvolání neobchodoval se svými akciemi.

Před Sullivanem a Bradyovou bylo ve spojitosti s finančními podvody v anglickém fotbale loni zatčeno sedm lidí. Byl mezi nimi například trenér Portsmouthu Harry Redknapp, někdejší majitel týmu z přístavního města Milan Mandarič, který v současnosti šéfuje Leicesteru, a bývalý hráč klubu Amdy Faye a jeho agent Willie McKay. Vedle Portsmouthu ve vyšetřování figurují ještě Newcastle United a Glasgow Rangers.

V Anglii také probíhá vyšetřování vedené bývalým šéfem londýnské policie lordem Johnem Stevensem, kterého si loni najalo vedení Premier League, když stanice BBC odvysílala reportáž o tom, že trenéři a agenti berou bokem peníze za přestupy fotbalistů. Vyšetřovatelé zatím přišli na 17 podezřelých transferů.

Reklama

Související témata: