Hlavní obsah

Kouč Manchesteru Ferguson: Dvě výhry nám stačí k titulu

MANCHESTER/PRAHA

Dvě výhry z posledních čtyř zápasů budou podle trenéra Manchesteru United Alexe Fergusona stačit jeho týmu k zisku mistrovského titulu. Manchester v neděli porazil Arsenal 2:1 a před druhou Chelsea má šestibodový náskok. Londýnský klub má ale k dobru pondělní dohrávku proti Wiganu.

Článek

Obhájce titulu se v příštím kole představí v Blackburnu a o titulu se pravděpodobně rozhodne 26. dubna v Londýně na hřišti Chelsea. „Pokud vyhrajeme v Blackburnu a na Chelsea, budeme mistrem,“ citují Fergusona stránky BBC.

Arsenal měl poslední šanci udržet naděje na titul, po prohře v Manchesteru je nejspíše ze hry. Na vedoucí tým ztrácejí Kanonýři devět bodů. „Byl to fantastický zápas, absolutně výjimečný,“ byl po vítězství nadšený Ferguson, podle nějž si Arsenal nezasloužil prohrát.

Trenér Arsenalu Wenger připustil, že jeho celek je vyřazen z boje o mistrovský titul. „Samozřejmě titul už nezískáme. Ale pro své hráče mám jen slova uznání, tento tým je úžasný,“ řekl francouzský kouč po zápase.

„Mezi vítězstvím a porážkou je vždycky tenká hranice, což se v ročníku potvrdilo několikrát. Je těžké akceptovat, že letos nezískáme žádnou trofej. Ale i v příští sezóně budeme hrát stejný fotbal a s větší dávkou zkušenosti v defenzívě můžeme být úspěšnější,“ řekl Wenger klubovým stránkám.

Reklama

Související témata: