Hlavní obsah

Zraněný Rosický bude rehabilitovat v Praze, cítí mírné zlepšení

PRAHA

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický už je v Praze. „Po dohodě s lékaři Arsenalu a vedením klubu bude kapitán reprezentace pokračovat v rehabilitaci v Praze,“ potvrdil Právu informaci tiskový mluvčí národního mužstva Lukáš Tuček. Fotbalista se neobjevil v soutěžním zápase od konce ledna, trápí jej zraněné podkolenní šlachy.

Článek

V závěru minulého týdne se podrobil Rosický v Londýně vyšetření před konciliem specialistů. „My to nemůžeme ovlivnit, záleží na Arsenalu, ale v Ústřední vojenské nemocnici v Praze máme podmínky pro kvalitní léčbu. Pokud se bude moci Tomáš léčit v Praze, uděláme maximum, aby byl do EURO zdravotně v pořádku. V žádném případě ale něco takového nelze slíbit. Nejprve musíme znát přesně stav jeho poranění,“ řekl už minulý týden Právu lékař národního mužstva Petr Krejčí. V pondělí byl zaneprázdněn, ale podle informací Práva se Rosický už podrobil v ÚVN vyšetření.

Rosický se zranil 26. ledna na začátku utkání Arsenalu s Newcastlem, na trávníku vydržel pouze několik minut. Pod koleno jej zezadu trefil soupeř. Zdánlivě to vypadalo na zranění, které by nemělo vyžadovat delší pauzu. Nakonec se ukázalo, že se hojí velmi pomalu.

Minulý týden kouč Arsenalu Arséne Wenger definitivně oznámil, že pro Rosického fotbalové jaro v Anglii skončilo, byť si Rosický zvýšil tréninkovou zátěž. "Není tam vidět žádný velký posun. I když překvapivě v pondělí poprvé mohl běhat ve větším tempu než obvykle a necítil ani žádnou bolest. Ale musíme si počkat na to, jak se to bude vyvíjet dál," uvedl lodivod Kanonýrů. V pondělí ale sám reprezentační kapitán vyslal do světa přeci jenom optimističtější zprávu. „V posledních dnech cítím mírné zlepšení,“ uvedl Tomáš Rosický přes svoje webové stránky.

Reklama

Související témata: