Hlavní obsah

Gólman Čech: Byl to risk, že jsem proti Wiganu nastoupil

Riskantní návrat má za sebou brankář fotbalistů Chelsea Petr Čech. Reprezentační jednička se rychle dala dohromady po tréninkovém zranění brady a v pondělí nastoupila do utkání Premier League proti Wiganu. Vedle tradiční ragbyové přílby měl Čech speciální chránič na nedávno zašité zranění. „Nikdo nevěděl, co by se mohlo stát, kdyby mě znovu trefili,“ uvědomoval si po zápase Čech.

Článek

Londýnskému týmu v brance s českou reprezentační jedničkou zápas příliš nevyšel, v nastaveném čase se do Čechovy sítě trefil Heskey a vyrovnal na 1:1. „Byl to risk, když jsem nastoupil. Protože nikdo nevěděl, co by se mohlo stát, kdyby mě při střetu někdo na to samé místo trefil znovu,“ řekl pro Daily Mail Petr Čech.

„Když mluvím, tak mě to bolí. Po zápase je to ale mnohem horší,“ doplnil reprezentační gólman, který po ztrátě dvou bodů ještě boj o ligový titul s rivalem Manchestrem United nevzdává. Obrovská touha českého gólmana byla patrně tou motivací, proč se do branky postavil po svém zranění tak brzy. „Ale já jsem chtěl hrát, nakonec jsem si tedy nasadil na bradu chránič a bylo to dobré,“ prozradil Čech.

Chelsea nyní ztrácí na vedoucí Manchester United pět bodů. Počítá ovšem s tím, že blížící se vzájemný duel na Stamford Bridge vyhraje. Navíc již ve čtvrtek ji čeká ligový zápas na půdě Evertonu, kde by se po zisku tří bodů mohla přiblížit Rudým ďáblům na rozdíl bodů dvou. „Potřebujeme někoho, aby nám pomohl a Manchester porazil. My se musíme postarat o to, abychom vyhráli všechny zápasy,“ přeje si jednička v brance londýnského týmu.

„Měli štěstí proti Arsenalu, nemusejí ho už mít proti Blackburnu,“ připomněl Čech příštího soupeře United. „Nejlepší na Premier League je, že všechny týmy mají obrovskou kvalitu a na mužstva je vždy vytvářen ohromný tlak. Dokud budeme bojovat, budeme mít šanci,“ zakončil Čech.

Reklama

Související témata: