Hlavní obsah

Gillett by prodal podíl v Liverpoolu Arabům, koupit chce i Hicks

LIVERPOOL

Ruch kolem majitelů FC Liverpool nabírá na obrátkách. Spolumajitel slavného anglického fotbalového klubu Američan Tom Hicks ve čtvrtek uvedl, že druhý vlastník George Gillett začal přemýšlet o prodeji svého podílu arabské společnosti DIC a zatím mu zabránilo jen Hicksovo veto.

Článek

Hicks navíc přiznal, že před Vánocemi jednal s trenérem Jürgenem Klinsmannem, což rozlítilo stávajícího kouče Rafaela Beníteze, který se nyní u majitelů domáhá vysvětlení.

"Od Dubajců lze čekat, že budou mít hodně peněz, a tak si fanoušci myslí, že přijdou a koupí jim, koho si zamanou. Když jsem s nimi ale jednal, nevypadalo to na vážný zájem," řekl Hicks v rozhovoru pro Sky TV. "Jenom přilévají olej do ohně a snaží se nás rozhádat," doplnil.

Vzápětí přiznal, že by rád Gillettův podíl převzal sám. "Je to složité, jenže taky dost dobře možné, i když jej (Gilletta) zatím nemohu k prodeji donutit. Kdybych ale měl sám většinový podíl, do klubu bych začal pořádně investovat," prohlásil Hicks. Kdyby prý v klubu získal majoritu, nechal by v něm i ohroženého trenéra Beníteze.

Hicks chce donutit k rezignaci ředitele

V uplynulých dnech se přitom potvrdily zvěsti, že španělského kouče chtěl před Vánocemi odvolat a za jeho zády již jednal s Klinsmannem. A rozhořčený Benítez vzápětí prohlásil, že má pocit, že pod ním vlastníci neustále podřezávají větev. Teď čeká, až se bude s Hicksem moci sám sejít a vyjasnit si budoucnost, jenže Američan i teď s televizí mluvil ze svého sídla v Texasu.

A aby zmatků kolem Liverpoolu nebylo málo, chce Hicks donutit k rezignaci i ředitele klubu Ricka Parryho. "Podívejte, co se s Liverpoolem pod jeho vedením stalo. Katastrofa. Propadli jsme se daleko za elitní evropské kluby. Měli jsme mít dávno stadion, ale pořád ho nemáme. Měli jsme mít patnáct velkých sponzorů, máme jich jen pár," kritizoval muže, jehož už sám požádal o odchod.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články