Hlavní obsah

Aston Villa vyprovodila Birmingham pěti góly, Newcastle nezaváhal

LONDÝN

Fotbalisté Aston Villy porazili v 35. kole na svém stadiónu Birmingham City 5:1 a posunula se na šesté místo před Portsmouth, který své utkání proti Manchesteru City prohrál 1:3. Po dvou brankách zatížili konto Birminghamu Carew a Young. Newcastle si poradil doma se Sunderlandem 2:0, obě branky vsítil anglický reprezentant Michael Owen.

Článek

Michael Owen otevřel v St James' Parku skóre zápasu již ve čtvrté minutě, když střelou do rohu branky nedal gólmanovi Craigu Gordonovi žádnou šanci. Ještě do konce první poloviny zápasu šli domácí s dvougólovým vedením v zádech. Anglický útočník se trefil z pokutového kopu. Po poločase již diváci branku neviděli a Straky se tak dotáhly se dvaačtyřiceti body na jedenáctý Tottenham.

Aston Villa se ujala vedení v osmadvacáté minutě po brance Ashleyho Younga a tři minuty před koncem poločasu zvýšil hlavičkou John Carew. Po změně stran si střelci pořadí prohodili. V 53. minutě dorážel do prázdné branky Carew a za dalších deset minut nadvakrát překonal Taylora v brance hostí Young.

Birmingham vsítil četsný úspěch v 67. minutě z kopačky Mikaela Forssella, ale poslední slovo měla opět Villa. Gabriel Agbonlahor propálil v 78. minutě z hranice vápna vše, co mu stálo v cestě a uzavřel na konečných 5:1.

Z šestého místa mohl Aston Villu sesadit Portsmouth, to však v podvečerním utkání prohrálo na hřišti Manchesteru City 1:3, když od 41. minuty hrálo bez vyloučeného Hermanna Hreidarssona. Porážce nezabránil ani český útočník Milan Baroš, který nastoupil v 75. minutě a po svém příchodu spálil stoprocentní šanci.

Anglická liga - 35. kolo
Aston Villa - Birmingham City 5:1 (28. a 63. A. Young, 42. a 53. J. Carew, 78. Agbonlahor - 67. M. Forssell), Newcastle United - Sunderland 2:0 (4. a 45. Owen), Manchester City - Portsmouth 3:1 (10. Vassel, 13. Petrov, 74. Mwaruwari - 24. Utaka).

Reklama

Související témata: