Hlavní obsah

Černý: V Tottenhamu po sezóně skončím

LONDÝN

Po zranění brankářské jedničky Paula Robinsona odchytal už třetí zápas v řadě za Tottenham Radek Černý. Shodou okolností skončily všechny duely 1:1, včetně toho sobotního na hřišti Wiganu. „Remíza je ztrátou, ale v tabulce už se asi nikam neposuneme,“ řekl po utkání Právu český gólman Spurs. Mnohem důležitější bylo sdělení, že ex-slávistický brankář po sezóně v londýnském klubu nejspíše končí.

Článek

"Sezóna končí 12. května a už teď můžu říct, že v Tottenhamu na 90 procent končím i já. Kontrakt mi vyprší, o novém jsme se nebavili, takže budu hledat angažmá. Rád bych zůstal v Anglii a věřím, že když teď chytám Premier League, o nabídky se snad nebudu muset strachovat.

Do zápasu ve Wiganu jsme vstoupili dobře, Berbatov dal rychlý gól. Jenže domácí z první vážnější situace vyrovnali. Heskey se uvolnil ve vápně a po zemi všechno prostřelil. My jsme ale v první půli dominovali, ale další gól jsme přidat nedokázali. Po pauze se hra vyrovnala a remíza je spravedlivá.

V první půli jsem moc práce neměl, bylo tam jen pár střel z dálky. Po přestávce toho bylo víc: jednu velkou šanci jsem chytil a pak jsme měli i štěstí, když Marcus Bent trefil břevno. Byl to dobrý fotbal, oba týmy se snažily strhnout vítězství na svou stranu. Pro Wigan byl bod důležitý, protože jim asi pojistil záchranu. My jsme pořád uprostřed tabulky. Nemáme šanci se posunout výš a vlastně ani dolů.

Naopak boj o titul bude asi drama až do konce. Manchester teď ztratil v Blackburnu a už je to mezi nimi a Chelsea zase jen na tři body. A pokud je Chelsea za týden doma porazí, bude to zajímavé. S návratem Petra Čecha síla Chelsea stoupla, protože on je pro ně strašně důležitý.

Černý: Naše výkony jsou jako na houpačce

My už máme cíl splněn díky vítězství v Anglickém poháru. Už v únoru jsme si tak zajistili Pohár UEFA pro příští sezónu a od té doby jsou naše výkony jako na houpačce. V lize klub chtěl atakovat první čtyřku, což nevyšlo.

Jsem rád, že v závěru sezóny zase chytám, i když jsem se do branky dostal kvůli zranění kotníku Robinsona. V sezóně jsem odchytal docela dost zápasů, jednu chvíli jsem byl jedničkou. Mrzelo mě jen to, že mě vyndali z brány zrovna před finále FA Cupu. I když si myslím, že to nebylo jen kvůli té chybě v zápase předtím. Ale nemá cenu to rozebírat."

Reklama

Související témata: