Hlavní obsah

Chorvatský fotbalový talent Modrič posílí Tottenham

LONDÝN

Jeden z největších talentů evropského fotbalu chorvatský záložník Luka Modrič v létě posílí anglický Tottenham. Londýnský celek se podle agentury Reuters dohodl s dvaadvacetiletým reprezentantem a Dinamem Záhřeb na podmínkách přestupu. Odstupné za fotbalistu, o nějž se zajímaly mimo jiné také Arsenal a Chelsea, údajně činí 15,8 miliónu liber (přes půl miliardy korun). Modrič podepíše smlouvu na pět let.

Článek

"Jsme nadšeni. Hráče ještě čeká zdravotní prohlídka a musí se vyřešit pracovní povolení," uved klub v prohlášení.

"Už se těším, přestupuji do velkého klubu. Bude to skvělý zážitek hrát anglickou ligu. Je nejlepší v Evropě, vždyť semifinále Ligy mistrů hrají tři anglické týmy," řekl Modrič serveru BBC.

Dvaadvacetiletý záložník pomohl Dinamu ke dvěma titulům a v chorvatské reprezentaci si odbyl premiéru předloni. Od té doby za národní tým odehrál 24 zápasů a vstřelil tři góly. V listopadu také výrazně přispěl k vítězství 3:2 nad Anglií v posledním utkání kvalifikace o mistrovství Evropy, čímž ostrovní celek přišel o účast na červnovém Euro.

Modrič měl do Anglie nakročeno už loni v prosinci, vedení Dinama ale tehdy odolalo a prohlásilo, že hvězdu si chce udržet ještě do konce roku 2009. Záhřebský klub tehdy údajně měl na záložníka nabídky z Arsenalu, Tottenhamu, Chelsea a Manchesteru City a ani jedna se prý nepohybovala pod hranicí 50 miliónů eur.

Reklama

Související témata: