Hlavní obsah

Arsenal si zastřílel na hřišti Derby County, Adebayor dal hattrick

PRAHA-tv

V dohrávaném utkání 36. kola anglické Premier League vyhráli fotbalisté Arsenalu Londýn na hřišti Derby County 6:2 a upevnili si třetí místo v tabulce. Na stadiónu posledního celku soutěže se hattrickem blýskl Emmanuel Adebayor, jenž má v letošní sezóně na kontě už 24 branek a přeskočil v tabulce střelců druhého Torrese z Liverpoolu.

Článek

Pondělní dohrávka nabídla souboj dvou zklamaných týmů. Derby County se pomalu ale jistě loučí s Premier League a příští sezónu stráví v druhé nejvyšší soutěži, Arsenal už zřejmě přišel o možnost získat anglický titul. Přesto nebyl k vidění špatný fotbal a beznadějně poslední Derby se před vyprodaným stadiónem snažilo útočit.

Jenže stačila chyba při rozehrávce a po čtyřiadvaceti minutách vzaly úvahy o vyrovnané partii za své. K míči se dostal rozběhnutý Bendtner, vyměnil si přihrávku s Van Persiem a otevřel v 25. minutě skóre. O tři minuty později navíc dostal ideální přihrávku od Walcotta Van Persie a střílel na zcela odkrytou domácí branku, přesto nepochopitelně minul.

Ve třicáté minutě tak mohl stadión Pride Park propuknout v jásot. Centr Savage z levé strany propadl hloučkem hráčů před brankou k McEveleymu a tomu se s vypětím všech sil podařilo trefit balon do sítě. Jenže neuběhlo ani deset minut a Arsenal znovu vedl. Van Persie si naběhl za obranu na centr Tourého a bez potíží zblízka prostřelil brankáře Carrolla.

Do druhého poločasu nastoupil místo Van Persieho Adebayor a v 59. minutě zvýšil po zmatcích v obraně Derby skóre na 3:1 pro hosty. Pro Adebayora to byla už 22. branka v sezóně, to je o pět více, než měli před zápasem na kontě všichni hráči soupeře dohromady. V dalším průběhu se fotbalisté Arsenalu už jen střídali v promarňování šancí. Překonávali se především Walcott a Eboué.

V 77. minutě tak byli zaslouženě potrestáni, když se dokázal prosadit Earnshaw. Rozjařené fanoušky vrátil zpátky na zem už po minutě Walcott. Po přihrávce Gilberta dostal technickou střelou k tyči Arsenal znovu do dvoubrankového vedení. A když přidal v 81. a 90. minutě další dvě trefy Adebayor, jakýkoliv další odpor soupeře byl zažehnán.

Premier League - 36. kolo:
Derby County - Arsenal Londýn 2:6 (1:2)
Branky: 30. McEveley, 77. Earnshaw - 59., 81., a 90. Adebayor, 25. Bendtner, 39. Van Persie, 78. Walcott.

Reklama

Související témata: