Hlavní obsah

Bednář musí na operaci kýly, Albion o něj stojí i pro Premier League

Český fotbalista Roman Bednář, který pomohl druholigovému týmu West Bromwiche Albion k takřka jistému postupu do anglické Premier League, se v létě podrobí operaci kýly, s níž má problémy poslední tři měsíce. V týmu Baggies je na ročním hostování a brzy zřejmě dojde k naplnění opce na přestup. „Manažer Tony Mowbray se mnou už mluvil a řekl mi, že o mě stojí,“ prozradil Bednář stránkám Birmingham Mail.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář.

Článek

Jako první prázdninový výlet ale nejprve českého hráče čeká nepopulární cesta na operační lůžko. „Kýla mě trápí již tři měsíce a potřebuji jít co nejdříve na operaci,“ svěřil se internetovým stránkám Birmingham Mail Roman Bednář. Přesto je rád, že jej na rozdíl od předchozích ročníků v dresu skotských Hearts, tolik nepronásledoval zranění. „Poprvé jsem začal sezónu bez zdravotních problémů, které se mi vyhnuly i během ní,“ hodnotil útočník Baggies uplynulý ročník.

Pětadvacetiletý fotbalista nastupuje s bolavou kýlou sice již tři měsíce, ani ta mu ale nezabránila v tom, aby v pondělním kole druhé anglické ligy přihrál na gól, který dal Baggies téměř jistotu postupu do vysněné Premier League. Jeho asistence využil v 84. minutě domácího utkání proti Southamptonu Chris Brunt k veledůležitému vyrovnání na konečných 1:1. „Nyní si potřebuji odpočinout a dobře se připravit na Premier League,“ uvedl ve středu Bednář.

West Bromwich tak díky bodu už nemůže za normálních okolností skončit hůř než druhý. Třetí Hull sice může vedoucí celek v závěrečném kole bodově dostihnout, aby Albion vytlačil z pozic zajišťujících přímý postup, musel by však nastřílet víc než 12 branek. Svěřenci manažera Tonyho Mowbraye podtrhli výbornou sezónu postupem do semifinále Anglického poháru, kde vypadli zásluhou Milana Baroše s prvoligovým Portsmouthem.

Problémem by mohla být cena 

Bednář, který je v týmu Baggies na ročním hostování, měl výbornou sezónu. V jejich dresu nastřílel 17 branek, z toho čtyři důležité právě v FA Cupu. Bývalý forvard Mladé Boleslavi má ve smlouvě opci na trvalý přesun do West Bromwiche, hráč i klub mají prý na letním přestupu ze skotského Hearts eminentní zájem. „Toto je moje nejlepší sezóna. Jsem v dobré formě a myslím, že i Tony Mowbray je se mnou velmi spokojený,“ radoval se pro Birmingham Mail Bednář.

Že s ním počítá i pro nejvyšší anglickou soutěž dokonce prý manažer West Bromwiche potvrdil českému útočníkovi osobně. „Už se mnou mluvil a řekl mi, že o mě stojí,“ prozradil Bednář a dodal: „Bylo skvělé to od něj slyšet, pracoval jsem totiž v sezóně opravdu tvrdě.“ Přestup českého fotbalisty by mohla zkomplikovat pouze výše odstupného pro skotský klub, která je smlouvou stanovena na částku okolo 2,5 miliónu liber (asi 80 miliónů korun). „Nemám zde sice ještě jistou budoucnost, ale já trenérovi věřím, stejně jako celý tým,“ uzavřel holohlavý útočník.

Reklama

Související témata: