Hlavní obsah

Bednář: Chci zůstat v Anglii, do Skotska bych se nerad vracel

Útočník fotbalistů West Bromwich Albion Roman Bednář se těší na Premier League, podstoupí operaci kýly a v rozhovoru pro Právo přiznal, že by rád zůstal v Anglii.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář

Článek

Může West Bromwich Albion ještě něco připravit o postup do Premier League?

Už snad ne, bylo by to něco neuvěřitelného. Hull nás může bodově jen vyrovnat, ale má o dvanáct branek horší skóre, které v Anglii rozhoduje. Neumím si představit, že my bychom v neděli v posledním kole na Queens Park Rangers prohráli například 0:6 a Hull vyhrál 7:0 v Ipswichi. To je přeci nesmysl…

Jak se vůbec postupuje z druhé nejvyšší soutěže?

Přímo jdou do ní první dva týmy, stejně jako my má 78 bodů na druhém místě Stoke City. Myslím si, že nahoru se dostanou s námi. My chceme v Londýně vyhrát a postupovat z první příčky jako šampióni, protože druhá nejvyšší soutěž se jmenuje Championship. Další čtyři celky sehrají baráž o jedno postupové místo.

Když se ohlédnete za končící sezónou, pak se vám vybaví…

Že byla velice dlouhá a náročná. Vždyť jsme se dostali i do semifinále FA cupu, kde se mi splnil další sen, zahrál jsem si ve Wembley. Všichni jsme dřeli a teď přišla zasloužená úleva. Jedeme si do Londýna poslední zápas užít.

Máte spočítáno, kolik jste nastřílel branek a na kolik jste přihrál?

V lize jsem dal třináct branek, v pohárech další čtyři. Asistence spočítané nemám, ale určitě hodně důležitá byla ta pondělní v utkání se Southamptonem, kdy jsem přihrával na vyrovnávací gól, který stvrdil náš postup.

Najdete mezi třinácti trefami tu nejcennější?

Každý gól má svoji cenu, ale mám-li vybrat jeden jediný, pak ten do sítě Colchesteru. Prohrávali jsme 0:2, srovnali, oni znovu vedli, ale můj gól v 93. minutě rozhodl o tom, že jsme zvítězili. Tenhle zápas nás ohromně nastartoval.

Střílíte raději hlavou, nebo nohama?

Je mi to jedno, důležité je trefit branku. Řekl bych, že mezi hlavou a nohama to je půl na půl a mezi pravou a levou také.

S kým si v mužstvu nejvíc rozumíte?

Nemohu jmenovat jen jednoho hráče a nadiktovat celý kádr, to byste asi do novin nedal… Nepřeháním. Máme opravdu výbornou partu. V úterý po utkání jsme si byli posedět a bylo to skvělé. Opravdu si rozumíme na hřišti, v kabině i mimo hřiště a klubové prostory.

Je West Bromwich Albion až třetím týmem v Birminghamu?

To určitě ne. Nejznámější je Aston Villa, ale my máme víc fanoušků než FC Birmingham.

Vy jste ale ve West Bromwichi na hostování z Hearts a ty chtějí dva a půl miliónu liber…

Kouč Tony Mowbray mi řekl, že o mne stojí a klub využije opce. Zatím mi ale nikdo nic neřekl. Doufám, že opravdu budou jednat. Chci v Birminghamu zůstat.

Pokud se kluby nedohodnou, půjdete zpět do Edinburghu?

V každém případě chci zůstat v Anglii a splnit si další velký sen, hrát Premier League. Můj manažer ze Sport Invest International Pavel Zíka mi říkal, že zájem je z několika klubů. Kdyby to nebyl West Bromwich, tak snad bude jiný. Do Skotska bych se nerad vracel. První rok tam byl skvělý, na druhý nevzpomínám rád.

Prý vás čeká operace kýly…

Je to tak. Po úterní oficiální klubové rozlučce se vracím do Prahy, kde mi moje agentura zajistila operaci. Jde jen o tříselnou kýlu. Tři měsíce jsem to odkládal. Brzy bych měl začít s tréninkem. Čeká mě asi sedm týdnů dovolené, v nichž se chci zotavit, užít si rodiny a přátel doma a pak slunce a moře.

Takže nominaci na EURO už nečekáte?

Už ne, to by byl zázrak. Věřím, že v příštím cyklu šanci dostanu. V Premier League bych měl být víc vidět. Na to i spoléhám, protože chci hrát za národní mužstvo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články