Hlavní obsah

Manchester United porazil West Ham a je blízko titulu

PRAHA

Fotbalisté Manchesteru United porazili ve 37. kole Premier League West Ham 4:1 a jsou blízko k zisku titulu. Pokud Chelsea prohraje v pondělí v Newcastlu, bude mít Manchester zásluhou lepšího skóre jisté prvenství. Milan Baroš nezabránil prohře Portsmouthu v Middlesbrough 0:2, Reading se střídajícím Markem Matějovským prohrál s Tottenhamem 0:1. Čisté konto vychytal Radek Černý.

Článek

Manchester šel do rychlého vedení. Po necelých třech minutách se k výkopu brankáře Van der Sara dostal Cristiano Ronaldo, pronikl do pokutového území a rychlou střelou k bližší tyči, kterou ještě tečoval jeden z obránců, překonal Greena. Další zásah přidal nejlepší hráč Premier League ve 24. minutě a byl to už 30. gól Portugalce v aktuální sezóně anglické nejvyšší soutěže. Dvě minuty nato zvýšil dalekonosnou ranou Argentinský útočník Carlos Tevez, který do Manchesteru přišel právě z West Hamu.

Fanoušci Kladivářů se ale brzy dočkali snížení a parádním způsobem se o to postaral ve 28. minutě Dean Ashton. Po chybě obránce Browna se dokázal útočník West Hamu prosadit přes druhého stopera Ferdinanda a nůžkami nedal nizozemskému brankáři Van der Sarovi šanci. Ve 36. minutě došlo ke vzájemnému souboji mezi domácím Portugalcem Nanim a kapitánem West Hamu Lucasem Neillem. Nani se nejprve pokusil udeřit Neilla hlavou do slabin, to se mu však nepodařilo a následně byl po dalším útoku hlavou vyloučen. Na konečných 4:1 zvýšil v 59. minutě Michael Carrick.

Černý vychytal Tottenhamu výhru v Readingu

Londýnský Tottenham s českým gólmanem Radkem Černým v zahajovací sestavě přicestoval na půdu zachraňujícího se Readingu. První gólová situace se zrodila v 16. minutě. Darren Bent přesprintoval polovinu hřiště a přihrávkou našel Robbieho Keana. Ten obešel dva bránící hráče a prostřelil gólmana Hahnemana. Reading ve druhé půli po příchodu Marka Matějovského v 65. minutě ožil. Hned po dvou minutách svého pobytu na hřišti se Matějovský odhodlal ke střele z hranice vápna. Jeho pokus k nevoli domácích fandů mezi tři tyče Tottenhamu nemířil.

Reading, který bojuje o udržení v soutěži, se snažil o vyrovnání, protože na sestupové příčky měl pouze jednobodový náskok. Z rychlého protiútoku v 75. minutě trefil hostující Bent tyč. Z drtivého tlaku domácích v závěrečných minutách hráči Readingu vytěžili dvě střely. Radek Černý však předvedl dva vynikající zákroky a zajistil tak Tottenhamu tři body.

Baroš nezabránil prohře Portsmouthu

Milan Baroš nastoupil po boku Jermaina Defoea v základní sestavě Portsmouthu na hřišti Middlesbrough a odehrál 67 minut, do statistik se však nezapsal. Ve 39. minutě zahrával domácí Brazilec Rochemback rohový kop z pravé strany, na který si nejlépe naskočil Chris Riggott a hlavou usměrnil míč do sítě. Druhou branku přidal Sanli.

Aston Villa, za kterou naskočil v 60. minutě Patrik Berger, nestačila doma na Wigan Athletic a prohrála 0:2. O oba zásahy se postaral Valencia. V dalších zápasech porazil Fulham Birmingham 2:0, Blackburn i díky dvěma zásahům Roque Santa Cruze přehrál Derby County 3:1 a Bolton si připsal tři body proti Sunderlandu za výhru 2:0.

V neděli Arsenal hostí Everton a Liverpool přivítá Manchester City. V pondělí kolo uzavře zápas Newcastle - Chelsea.

Anglie - 37. kolo:
Manchester United - West Ham 4:1 (3. a 24. Ronaldo, 26. Tevez, 59. Carrick - 28. Ashton), Reading - Tottenham 0:1 (16. Keane), Middlesbrough - Portsmouth 2:0 (39. Riggott, 52. Sanli), Fulham - Birmingham 2:0 (51. McBride, 89. Nevland), Blackburn - Derby County 3:1 (45. a 77. Cruz, 47. Roberts - 19. Miller), Aston Villa - Wigan Athletic 0:2 (58. a 63. Valencia), Bolton - Sunderland 2:0 (42. El-Hadji Diouf, 83. Murphy).

Reklama

Související témata: