Hlavní obsah

Kouč Manchesteru Ferguson věští prohru Chelsea v Newcastlu

PRAHA

Manažer Manchesteru United Sir Alex Ferguson byl po sobotní výhře 4:1 nad West Hamem velice spokojen nejen s výsledkem. Dalším důvodem jeho radosti byl fakt, že Old Trafford viděl v posledním domácím ligovém utkání United v letošní sezóně parádní představení. Zároveň doufá, že Newcastle porazí Chelsea a jeho tým tak získá mistrovský titul ješte před posledním kolem.

Článek

Pokud Chelsea prohraje v pondělí v Newcastlu, nemůže United už nic připravit o zisk titulu. „V Chelsea říkají, že to bude lehké utkání, ale my víme, že to tak není,“ řekl na stránkách BBC Ferguson.

Nejvíce chtěl po zápase poděkovat fanouškům. „Naši příznivci byli po celé utkání opět fantastičtí,“ řekl pro webové stránky klubu. „Je neobvyklé po zápase oběhnout vítězné kolečko, když jsme ještě nic nevyhráli, ale fanoušci si to zasloužili. Chtěli jsme jim vzdát čest, protože oni byli skvělí celou sezónu. V úterý proti Barceloně jako by byli v jiném světě,“ poukázal na odvetu semifinále Ligy mistrů, ve které Manchester vyhrál 1:0. „Doufejme, že budeme moci všichni slavit příští neděli ve Wiganu,“ pokračoval Ferguson.

Zápas prakticky rozhodl Cristiano Ronaldo. Nezadržitelný Portugalec si v sobotu připsal již 29. a 30. ligovou trefu v aktuální sezóně, celkově má na svém kontě 40 přesných zásahů. „Kolik hráčů dokáže vstřelit tolik branek v jedné sezóně a to nebereme v potaz fakt, že 90 procent zápasů odehrál na křídle. A pořád se zlepšuje,“ nešetřil chválou na nejlepšího hráče Premier League.

Po jedné brance vstřelili také Carlos Tevez a Michael Carrick. Jedinou kaňkou na odpoledním představení Rudých ďáblů tak bylo nesportovní chování Portugalce Naniho, který hlavou udeřil soupeře, za což následovala červená karta.

„Celý dojem ze zápasu byl zkažen nevyzrálostí Naniho, opravdovou nevyspělostí,“ nešetřil kritikou na svého svěřence. „Oplácel když neměl, rozhodčí pak neměl jinou možnost než ho vyloučit. Jsem si ale jistý, že se z toho dokáže poučit,“ poznamenal Ferguson.

„Tři body pro nás byly nejdůležitější. V utkání bylo několik nervózních situací, hlavně před poločasem, ale naštěstí jsme udrželi stav 3:1. Do druhé půle jsme změnili několik taktických pokynů. Čtvrtý gól pak zápas definitivně rozhodl,“ uzavřel.

Reklama

Související témata: