Hlavní obsah

Arsenal porazil Everton a stále bojuje o druhé místo

Fotbalisté Arsenalu, stále bez zraněného Tomáše Rosického, porazili v nedělním 37. kole Premier League Everton 1:0 a stále bojují o druhou příčku v soutěži. Jediný gól zápasu vstřelil v 77. minutě Nicklas Bendtner. Před pondělní dohrávkou Chelsea na Newcastlu ztrácí Arsenal na londýnského rivala jediný bod. Ve druhém nedělním utkání porazil Liverpool 1:0 Manchester City.

Článek

První vzrušení zažili diváci na Emirates Stadium po necelé čtvrthodině, když se ke střele z osmnácti metrů dostal mladíček Walcott, ale netrefil. Více šancí si v průběhu prvního poločasu vytvořili hosté. Dvě největší přinesla 27. minuta. Nejprve vychytal gólman Kanonýrů Fabianski rychlíka Johnsona a z následného rohu musel hlavičku Jagielky odkopávat z brankové čáry Clichy.

Ve 29. minutě se sám před gólmanem Howardem ocitl domácí střelec Adebayor, jeho pokusu však chyběla potřebná přesnost i razance. V prvních minutách druhé půle měl možnost Arsenal zahrávat sérii tří rohových kopů, žádný však ke gólové radosti nevedl.

Everton, který své ofenzivní snažení ubíral především středem hřiště, se tlačil dopředu a gólmana Fabianskeho udržoval v permanentní připravenosti. Toho překvapivě v 69. minutě nahradil Jens Lehmann. Pro německého reprezentanta to podle všeho byl poslední zápas na domácím hřišti v dresu Arsenalu.

Sedmdesátá pátá minuta přinesla rychlý brejk v podání domácích, když se po levé straně prohnal Traoré, jeho přihrávku na hranici vápna však nešťastnou náhodou zastavil sudí Wiley. Míč se odrazil k Ebouému, jeho pokus však skončil nad brankou.

O dvě minuty později se Kanonýři již prosadili. Po centru Traoreho z pravé strany se hlavou prosadil Bendtner a poslal domácí do vedení. Aktivní Traore se dostal i ke střele, jeho pokus z 87. minuty se však mezi tři tyče nevešel. Arsenal zvítězil 1:0 a stále má šanci na druhou příčku v Premier League, zaručující přímý postup do Ligy mistrů.

Liverpool porazil Manchester City

Liverpool hostil Manchester City a na svého soupeře od začátku vlétl. První šanci si svěřenci Rafaela Beníteze vypracovali ve 21. minutě. Po centru Kuyta však Babel hlavičkoval z pěti metrů nad branku. O sedm minut později vystřelil z 21 metrů kapitán Reds Steven Gerrad, ale jeho pokus se nevešel mezi tři tyče. Gerrard se ukázal opět ve 33. minutě, ale brankář Hart jeho střelu konečky prstů vyškrábl.

Diváci se na Anfield Road gólu přeci jen dočkali, v 76. minutě se o to postaral španělský útočník Fernando Torres. Byla to jeho 32. branka v aktuální sezóně. Reds si ve zbytku utkání výsledek pohlídali a porazili Manchester City 1:0.

V pondělní dohrávce přivítá Newcastle londýnskou Chelsea, která potřebuje bodovat, aby si udržela naději na titul.

Anglie - 37. kolo:
Arsenal - Everton 1:0 (77. Bendtner), Liverpool - Manchester City 1:0 (76. Torres).

Reklama