Hlavní obsah

Bednářův West Bromwich postoupil do Premier League

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisté druholigového West Bromwich Albion s českým útočníkem Romanem Bednářem postoupili do Premier League. Definitivní jistotu jim dala nedělní výhra 2:0 na hřišti Queens Park Rangers v závěrečném 46. kole soutěže. Bednář odehrál první poločas, pak je vystřídal střelec prvního gólu Kim Do-Heon. Spolu s WBA přímo postupuje druhé Stoke.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář

Článek

Celky West Bromwiche a Stoke byly blízko k postupu už před nedělními zápasy, ohrozit je mohl jedině Hull. Ten však prohrál v Ipswichi 0:1.

Dramatem skončil i boj o udržení. Southampton dokázal porazit 3:2 Sheffield United a protože Leicester jen remizoval na hřišti druhého Stoke 0:0, společně s Scunthorpem a Colchesterem sestupuje do třetí ligy.

Play-off o zbývající postupové místo do Premier League čeká Hull, Bristol City, Crystal Palace a Watford.

Druhá anglická liga - 46. kolo:
Blackpool - Watford 1:1, Bristol - Preston 3:0, Cardiff - Barnsley 3:0, Charlton - Coventry 4:1, Crystal Palace - Burnley 5:0, Ipswich - Hull 1:0, QPR - West Bromwich 0:2, Scunthorpe - Colchester 3:3, Sheffield Wednesday - Norwich 4:1, Southampton - Sheffield United 3:2, Stoke - Leicester 0:0, Wolverhampton - Plymouth 1:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články