Hlavní obsah

Brankář Černý míří do Queens Park Rangers

LONDÝN/PRAHA

Brankář Tottenhamu Radek Černý (34) míří do druholigového anglického klubu Queens Park Rangers. Televize Nova ve svém zpravodajství v neděli uvedla, že je pro českého fotbalistu je připravena dvouletá smlouva.

Článek

Tu však hráč zatím nemůže podepsat. Může tak učinit až po otevření přestupového okna, což bude 1. července. „Nemohu to komentovat,“ řekl Černý deníku Sport. Bližší informace zatím nejsou ani na klubových stránkách QPR, protože v Anglii je přísný zákaz jednání o přestupech v průběhu sezóny.

Černému končí 30. června v Tottenhamu smlouva a bude volným hráčem. Stávající klub mu zatím nenabídl nový kontrakt a údajně tak ani nemá v úmyslu.

Černý se v jeho brance od ledna 2005 prosadil výrazněji jen na začátku tohoto roku, kdy v brance vystřídal chybujícího anglického reprezentanta Robinsona. V dresu Tottenhamu odchytal Černý šestnáct ligových utkání. O místo přišel po nešťastném gólu v utkání Poháru UEFA se Slavií.

V devadesátých letech v Queens Parku působili Luděk Mikloško a Jan Stejskal. Londýnský celek, který loni koupili promotér formule 1 Bernie Ecclestone a šéf stáje Renault Flavio Briatore, má velké ambice. Letos skončil ve druhé lize až čtrnáctý, ale v dalším ročníku se chce probojovat mezi elitu. "Je to výzva, abych jim pomohl postoupit," uvedl Černý.

Podle bulvárního týdeníku The People by mohl Černý mít v Queens Park Rangers velmi zajímavého trenéra. Briatore prý láká na lavičku bývalého nejlepšího fotbalistu světa Francouze Zinedina Zidaneho.

Reklama

Související témata: