Hlavní obsah

Chelsea porazila Newcastle a dotáhla se na Manchester

Fotbalisté Chelsea s Petrem Čechem v základní sestavě porazili v dohrávce 37. kola kola Premier League Newcastle 2:0 a bodově se dotáhli na první Manchester United. O branky se postarali Ballack a Malouda. Blues budou muset spoléhat na to, že jejich konkurent z Manchesteru v posledním kole zaváhá. Při shodném počtu bodů by totiž díky lepšímu skóre titul získal Manchester.

Článek

Pondělní utkání proti sobě svedlo dva týmy, jež v poslední době nejsou zvyklé odcházet ze zápasů poraženy. Newcastle v lize neprohrál posledních sedm utkání, Chelsea nenašla přemožitele od 16. prosince minulého roku, kdy prohrála na hřišti Arsenalu. Blues se ale v St. James Parku nedaří. Naposledy zde vyhráli v roce 2001.

Do utkání vstoupili lépe domácí. Už v šesté minutě našel Nicky Butt vzdušným pasem mezi stopery nabíhajícího Owena, který ale v těžké pozici střílel nad branku Petra Čecha. Ve 28. minutě zpracoval v pokutovém území míč aktivní Obafemi Martins, jehož sice odzbrojil Carvalho, balón se ale odrazil pouze k Vidukovi. Proti australskému útočníkovi skvěle vyběhl Petr Čech a jeho pokus zlikvidoval. Akce Newcastlu však pokračovala, k míči doběhl jako první Owen, který obstřelil českého brankáře. Toho na brankové čáře zastoupil kapitán Blues John Terry.

Do druhé půle vstoupili Blues tlakem

Do druhé půle vstoupili hráči Chelsea velkým tlakem. V 53. minutě měl blízko ke gólu Terry, který si naběhl na centr z rohového kopu. Jeho hlavička skončila na břevně Harperovy branky. Blues se dočkali přesně po hodině hry. Po faulu Fayeho na Maloudu na pravé straně těsně před hranicí vápna měla Chelsea možnost k zahrávání standardní situace. K rozehrání si míč postavil Didier Drogba, jehož centr našel hlavu Michaela Ballacka, který otevřel skóre zápasu.

Inkasovaná branka hráče Newcastlu nabudila. V jednasedmdesáté minutě se k nebezpečné střele dostal Martins, tvrdý pokus skončil těsně vedle Čechovy branky. Reprezentační brankář se za střelou pouze otočil. Tlak domácích sílil. V následující minutě chybělo Owenovi ke skórování několik centimetrů.

V 82. minutě bylo rozhodnuto. Střídající Frank Lampard vyzval kolmicí Maloudu ke skórování. Útočník Chelsea střelou do protibohybu brankáře Harpera rozradostnil fanoušky Blues podruhé. Fotbalisté Chelsea vyhráli 2:0 a darovali tak dárek k zítřejším 53. narozeninám svému trenérovi Avramu Grantovi.

Chelsea po výhře nad Newcastlem má v tabulce anglické ligy stejný počet bodů jako Manchester United. Svěřenci Avrama Granta musí spoléhat na to, že jejich sok v boji o titul v posledním kole zaváhá. V případě, že budou mít oba celky stejný počet bodů, získají díky lepšímu skóre trofej pro mistra Premier League fotbalisté Manchesteru.

V posledním kole se Manchester představí na trávníku Wiganu, Chelsea na Stamford Bridge přivítá Bolton.

Premier League - 37. kolo:
Newcastle United - Chelsea 0:2 (60. Ballack, 82. Malouda).

Reklama

Související témata: