Hlavní obsah

V tlaku na Manchester nepolevíme, slibuje gólman Chelsea Čech

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea díky výhře na hřišti Newcastlu 2:0 zdramatizovali boj o anglický trůn až do posledního kola. V tabulce mají svěřenci Avrama Granta stejně bodů jako vedoucí Manchester United, jemuž stačí k zisku titulu vyhrát v osmatřicátém kole ve Wiganu. „Věříme, že Manchester může zaváhat,“ doufá kouč Grant v rozhovoru pro deník Telegraph.

Článek

„Stále vyhráváme zápasy a udržujeme Manchester v tlaku,“ řekl gólman Petr Čech pro The Times. Český gólman pomohl Chelsea k pondělní výhře nad Newcastlem 2:0 čistým kontem. „Je to velmi náročná sezóna. Museli jsme začínat za Arsenalem i United,“ přemítal brankář. „United hráli celou sezónu velmi dobře a my to respektujeme. Pokud se stanou šampióny díky rozdílu skóre, pak musíme uznat jejich sílu,“ uvedl trenér Blues Avram Grant pro deník Telegraph.

Blues kromě boje o titul v Premier League čeká 21. května finále Ligy mistrů právě proti svému soupeři o anglickou fotbalovou korunu. „Myslím, že Avram byl pod obrovským tlakem, ale zvládli jsem to a proti Liverpoolu odehráli skvělé utkání,“ vrátil se Čech k vítěznému semifinále Ligy mistrů. „Klub zatím nikdy nevyhrál tak důležitý duel, pro každého včetně trenéra je to báječný úspěch,“ dodal. "Je to pro něj určitě obrovská osobní satisfakce."

Svěřenci Avrama Granta potřebují kromě zaváhání United ve Wiganu bezpodmínečně zvítězit doma s Boltonem. „Jedním z důvodů proč hrajeme fotbal je, že neztrácíme naději,“ řekl Grant. „Budeme bojovat do poslední minuty, přestože jsou United v lepší pozici,“ ujišťuje rodák z Israele, jenž 5. května oslavil třiapadesáté narozeniny.

„Chelsea je pro každého skvělý terč. Každý tým se proti nám chce vytáhnout. To nás drží pod neustálým tlakem a vše co můžeme udělat je, že se soustředíme na každý zápas a chceme pokaždé vyhrát,“ sdělil Čech. „Nesmíme klopýtnout,“ uvědomuje si reprezentační gólman. „Víme, že pokud porazíme Wigan, titul bude náš,“ má naopak na paměti obránce United Wesley Brown. „A potom se můžeme zaměřit na Moskvu, protože chceme obě trofeje,“ připomněl Brown finále Ligy mistrů proti londýnskému celku.

Reklama

Související témata: