Hlavní obsah

Čech: Věřím, že Rosický Euro stihne

Aktualizováno

Důležitou pondělní výhru ve 37. kole Premier League nad Newcastlem mají za sebou fotbalisté Chelsea. Do zápasu nastoupil český reprezentační brankář v dresu londýnského týmu bez chrániče brady. "Rozhodl jsem se ho sundat a bylo to dobré, bez problémů," řekl Čech, kterého kromě boje o triumf v anglické lize čeká také finále Ligy mistrů. V červnu zakončí sezónu v národním dresu na mistrovství Evropy.

Článek

V pondělí jste v ligovém zápase v Newcastlu nastoupil bez chrániče brady. Rána už je v pořádku?

Drží, což je podstatné. V předchozím utkání v dešti se chránič nepříjemně hýbal. Zvažoval jsem, že ho odložím buď ještě před koncem Premier League, nebo hned po skončení soutěže. Rozhodl jsem se teď a bylo to dobré, bez problémů.

V televizi nebyla jizva ani vidět...

Byl jsem zarostlý a pod strništěm vidět není. Teď už jsem hladce oholený a jizva je patrná. Je však mnohem menší, než se předpokládalo. Lékaři odvedli při šití a plastice skvělou práci.

Zbývají poslední dva zápasy klubové sezóny. Na který se těšíte víc?

V lize nás čeká poslední utkání s Boltonem. Chceme ho vyhrát, ale situaci má v rukou Manchester United. Když zvítězí ve Wiganu, má titul vzhledem k lepšímu skóre. V Lize mistrů to máme ve svých rukách a do Moskvy pojedeme Manchester porazit.

Jak vnímáte situaci kolem národního týmu?

Nejvážnější to je s Tomášem Rosickým, ale pořád věřím, že šampionát stihne. Ostatní jsou v rámci možností v pořádku a rozehrávají se. Všechno zlé bývá k něčemu dobré. Snad to bude platit i tentokrát. Kluci aspoň budou odpočatí.

Reklama

Související témata: