Hlavní obsah

Berger si už v Aston Ville nezahraje za výroky o Barrym

LONDÝN

Český fotbalista Patrik Berger si už nezahraje v dresu Aston Villy. Rozhodl o tom trenér klubu Martin O'Neill, kterého rozzlobilo nedávné Bergrovo veřejné doporučení kapitánovi klubu Garethu Barrymu, aby přijal nabídku Liverpoolu na přestup.

Článek

"Je smutné, že platíme Patrikovi plat a on pak doporučí jednomu našemu hráči, aby přestoupil do jiného klubu. To je absurdní," řekl O'Neill.

Barry letos drží skvělými výkony svůj tým v boji o pohárové příčky. V nynějším ročníku Premier League na sebe upozornil osmi vstřelenými góly. "Kdybych byl v Garethově pozici, šel bych do Liverpoolu hned zítra. Je to pro něj životní šance, protože Liverpool může přijít s nabídkou jen jednou za život. On je srdcem našeho týmu, ale tohle pro něj musí být veliká výzva," citoval nedávno Bergera britský tisk. O'Neill se při tom ve stejné době ze všech sil snažil Barryho v klubu udržet.

"Byl jsem skutečně zklamán, že Patrik se všemi jeho zkušenostmi se zacházením s tiskem udělal tak nevhodné prohlášení," komentoval to O'Neill. Berger se sice omluvil, ale kariéru mu to už nezachránilo. Za poslední tři roky má na kontě osm startů v lize a beztak se očekávalo, že v létě klub opustí. Nyní mu trenér sdělil, že s ním už nepočítá. "Nebude mít od nynějška žádnou roli," řekl O'Neill britským novinářům.

Reklama

Související témata: