Hlavní obsah

Čech se s Chelsea připravuje na finále Ligy mistrů

LONDÝN

Český fotbalový brankář Petr Čech ve službách londýnské Chelsea má za sebou první vrchol letošní sezóny. Souboj s Manchesterem United o anglický ligový titul Chelsea prohrála, když na novopečeného mistra ztratila v konečné tabulce dva body. Příští středu čeká Blues stejný soupeř, tentokráte ve finále prestižní Ligy mistrů. „Vrchol sezóny se tímto pro nás posouvá,“ řekl Čech na svých webových stránkách.

Článek

Chelsea potřebovala k zisku ligového titulu porazit na svém hřišti Bolton a doufat v zaváhání Manchesteru, ani jedno se však nestalo. United porazili Wigan 2:0 a Chelsea získala s Boltonem pouze bod. „Manchester svoje utkání zvládnul, vyhrál, takže si titul zaslouží,“ okomentoval koncovku Premier League Čech.

„O poločase jsme sice věděli, že Manchester vede 1:0, ale i tak jsme se hlavně soustředili na svůj výkon. Chtěli jsme Bolton porazit a přitom jsme doufali, že se ještě s výsledkem ve Wiganu může něco stát.“

V závěru druhého dějství na Stamford Bridge však už bylo Čechovi jasné, že Chelsea titul nezíská. „Bylo to poznat podle reakcí fanoušků v hledišti,“ všiml si český reprezentační gólman, kterého remíza v posledním kole mrzela. „Chtěli jsme se s našimi fanoušky rozloučit vítězně,“ posteskl si.

Nyní se Čech a jeho spoluhráči maximálně soustředí na poslední zápas v sezóně, na finále Ligy mistrů. To se hraje 21. května na moskevském stadiónu Lužniki. „Vrchol sezóny se tímto pro nás posouvá. Chceme se na něj co nejlépe připravit. Nyní máme dva dny volna, ale po nich budeme normálně trénovat. Do Moskvy bychom se měli přesunout příští pondělí,“ nechal se slyšet Čech.

Reklama

Související témata: