Hlavní obsah

Chelsea chce Čechovi zvýšit plat a odrazit tak astronomickou nabídku

LONDÝN

Anglický fotbalový klub Chelsea je podle deníku Evening Standard připraven nabídnout brankáři Petru Čechovi zvýšení platu na 90 000 liber (asi 2,8 miliónu korun) týdně, aby si udržel jeho služby. Čech sice má nabídky z řady klubů, ale hodlá podle svých slov v Londýně zůstat. Podle zahraničních zdrojů je nejvážnějším zájemcem o služby reprezentační jedničky italský velkoklub AC Milán, který údajně nabízí částku okolo miliardy korun.

Článek

Český reprezentant má smlouvu do roku 2010, ale po finále Ligy mistrů podle deníku začne jednání o dvouletém prodloužení. "Vzhledem ke spekulacím v tisku během posledních dní chci ujistit fanoušky Chelsea, že rozhodně nemám v úmyslu klub opustit," uvedl Petr Čech v prohlášení na stránkách londýnského klubu a dodal: "V tuto chvíli se soustředím výhradně na finále Ligy mistrů v příštím týdnu a pak na evropský šampionát."

Chelsea je připravena Čechovi zvýšit plat o asi 20 000 liber týdně proti nynějšímu stavu. Opora týmu by se tak podle listu dostala na úroveň ostatních špičkových hráčů Blues. "Z mého kontraktu zbývají ještě dva roky a věřím, že se představitelé klubu včas sejdou s mými zástupci k jednání o jeho prodloužení," řekl v úterý Čech, který na Stamford Bridge přišel v roce 2004 z francouzského Rennes.

Hráčův agent Pavel Zíka v minulém týdnu deníku Právo prozradil, že nejmenovaný evropský velkoklub je ochoten do příchodu jednoho z nejlepších současných brankářů investovat částku okolo jedné miliardy korun. Podle zahraničních zdrojů by se mohlo jednat o AC Milán. Italský klub v létě opustí dlouholetá jednička Dida z Brazílie, kterému končí smlouva. Na uvolněný post jsou vedle Čecha kandidáty Sébastian Frey z Fiorentiny, Arthur Boruc z Celtiku a Heurelho Gomes z Eindhovenu.

Londýnský klub neuspěl v dramatickém boji o ligový titul. Ve finiši se musel sklonit před obhájci z Manchesteru United, kteří vyhráli ve Wiganu 2:0, čímž si zajistili mistrovský primát. Chelsea v konečné tabulce na Rudé ďábly ztratila dva body. „O poločase jsme sice věděli, že Manchester vede 1:0, ale i tak jsme se hlavně soustředili na svůj výkon. Chtěli jsme Bolton porazit a přitom jsme doufali, že se ještě s výsledkem ve Wiganu může něco stát,“ řekl Čech na svých webových stránkách.

Oba letos nejúspěšnější anglické celky čeká 21. května finále Ligy mistrů. Na moskevském stadiónu Lužniki může Chelsea v premiérové účasti ve finále nejprestižnější klubové soutěže United oplatit ligový nezdar.

Reklama

Související témata: