Hlavní obsah

Podle kouče Chelsea Granta rozhodčí v lize nadržovali Manchesteru

LONDÝN

Trenér Chelsea Avram Grant obvinil anglické ligové rozhodčí z nadržování Manchesteru United, kterému tak prý pomohli k zisku titulu. Za tyto výroky mu může hrozit postih od národní Fotbalové asociace.

Článek

Grant ve středu novinářům řekl, že je rád, že nadcházející finále Ligy mistrů mezi Chelsea a Manchesterem United nebudou řídit angličtí rozhodčí. "V Anglii jsou velmi dobří rozhodčí, ale jsou mezi nimi i ti, které je možné ovlivnit, jak jste mohli sami vidět," prohlásil Grant.

Nelíbilo se mu především rozhodování nedělního zápasu závěrečného kola Premier League, v němž Manchester s přispěním sporné penalty porazil 2:0 Wigan. "Viděl jsem ten zápas. Rozhodčí byl podle očekávání nakloněn jednomu týmu. Myslím, že Scholes měl dostat červenou kartu a Wigan rovněž kopat penaltu," poznamenal izraelský trenér.

Vrátil se i k zářijové porážce svých svěřenců na Old Trafford, kde byl podle něj neprávem vyloučen záložník John Obi Mikel. "Myslím, že v tomhle zápase rozhodčí určitě ovlivnil výsledek," podotkl.

Tým českého gólmana Petra Čecha měl před posledním kolem shodný bodový zisk jako Manchester United a vzhledem k horšímu skóre by mu naději na titul dalo jen zaváhání Reds. Obhájci titulu nakonec vyhráli ligu o dva body, protože Chelsea jen remizovala s Boltonem.

Reklama

Související témata: