Hlavní obsah

Tévez je prý nový Cantona, Manchester ho proto chce nastálo

MOSKVA

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson označil útočníka Carlose Téveze za nového Erika Cantonu. Skotský kouč proto doufá, že po sezóně, kterou ve středu jeho tým zakončí finálovým duelem Ligy mistrů proti Chelsea v Moskvě, přemění argentinský fotbalista hostování z West Hamu v trvalý přestup.

Článek

Argentinský střelec dal v letošní sezóně za United 19 gólů. "Je naším spasitelem," řekl Ferguson na tiskové konferenci před středečním zápasem v Moskvě. "Chci, aby zůstal. O tom vůbec není třeba diskutovat. Vždyť je jako Cantona a dokáže vstřelit nádherný gól zrovna ve chvíli, kdy to nejvíc potřebujete," dodal s tím, že už požádal výkonného ředitele klubu Davida Gilla, aby transfer rychle dojednal.

Tévezovi právě končí polovina z dvouletého hostování a podle klauzule ve smlouvě mohou United využít opci na přestup až po jeho skončení. Situaci komplikuje podnikatel Kia Joorabchian, který na hráče vlastní práva, což zakazují regule anglické Fotbalové asociace. Při Tévezově předloňském příchodu do Anglie za to byl West Ham potrestán pokutou 5,5 miliónu liber (asi 227 miliónů korun).

Reklama

Související témata: