Hlavní obsah

Ferguson o lákání Ronalda: Real nás tyranizovat nebude

MANCHESTER/PRAHA

Trenér Manchesteru United Sir Alex Ferguson se tvrdě ohradil proti politice španělského velkoklubu Realu Madrid, který by do svého kádru rád získal portugalského záložníka Cristiana Ronalda. Španělská média totiž těsně před finále Ligy mistrů informovala o tom, že Ronaldo požádal o přestup do Realu, to ale třiadvacetiletý Portugalec později vyvrátil. „Nemají žádné morální zásady,“ prohlásil Ferguson.

Článek

Ronaldo se nechal slyšet, že by chtěl v anglickém týmu zůstat i v dalších sezónách. Přesto se trenéru Fergusonovi nelíbí, jakým způsobem se španělský tým o jeho svěřence zajímá. „Real si myslí, že může tyranizovat kohokoliv, ale nás nebude. Nemají žádné morální zásady,“ zuřil.

Skotský trenér z celé aféry viní kouče Realu Bernda Schustera a prezidenta Ramona Caldera. „Real využil deníku Marca jako prostředek k tomu, aby nás zmátl,“ pokračoval rozzlobený trenér.

Ferguson: Real říká nesmysly

„Myslíte si, že ostatní velké evropské kluby nemají zájem o naše hráče? Real Madrid není jediným zájemcem o Ronalda. Ale ostatní se tím nechlubí, neříkají takové nesmysly jako Real,“ citovala slova šestašedesátiletého trenéra internetová stránka BBC.

„Ano, prodali jsme jim Van Nisterlooye a Beckhama, ale jenom proto, že jsme to chtěli,“ pokračoval Ferguson. „Jasným faktem zůstává, že Cristiano má s Manchesterem ještě čtyřletý kontrakt,“ uklidnil se nakonec trenér Rudých ďáblů.

Cristiano Ronaldo měl v letošní sezóně lví podíl na tom, že Manchester United získal titul v Premier League a Lize mistrů. V sezóně vstřelil 42 branek a, přestože neproměnil penaltu ve finále nejslavnější evropské klubové soutěže, byl jedním z nejlepších hráčů týmu z Old Trafford. Portugalský útočník nastoupí v základní skupině mistrovství Evropy i proti českým fotbalistům.

Reklama

Související témata: