Hlavní obsah

Chelsea po prohře ve finále Ligy mistrů odvolala trenéra Granta

LONDÝN

Izraelec Avram Grant už není trenérem fotbalové Chelsea. Vedení londýnského klubu, za který chytá český brankář Petr Čech, s ním tři dny po prohraném finále Ligy mistrů ukončilo smlouvu. Klub o tom v sobotu informoval na svých internetových stránkách.

Článek

Chelsea v prohlášení uvedla, že Grantův odchod je výsledkem dvoudenních jednání a že v nejbližších dnech bude hledat nástupce třiapadesátiletého kouče. "Všichni v Chelsea bychom chtěli Avramovi poděkovat za práci, jakou zde v roli hlavního kouče odvedl. Nyní se ale budeme snažit sehnat nového trenéra. Dokud nebude tato věc vyřešena, nebudeme situaci dále komentovat," uvádí se v klubovém prohlášení.

Nejčastěji se spekuluje o bývalém trenérovi Barcelony Franku Rijkaardovi a kouči italského šampióna Interu Milán Robertu Mancinim a také Dánovi Brianu Laudrupovi.

Abramovič chce atraktivní fotbal

Majitel klubu ruský miliardář Roman Abramovič touží přivést k týmu kouče, který s mužstvem bude vyhrávat trofeje a navíc hrát atraktivní fotbal.

Bývalý trenér izraelské reprezentace odchází z Chelsea po sezoně, v níž s klubem obsadil druhé místo v Premier League a pomohl mu poprvé v historii postoupit do finále Ligy mistrů. V něm londýnský tým stejně jako v nejvyšší anglické soutěži nestačil na Manchester United a podlehl mu po penaltovém rozstřelu.

O Grantově odchodu z Chelsea se spekulovalo prakticky od jeho nástupu do funkce loni v září, kdy nahradil Portugalce Josého Mourinha. Sám kouč ještě před středečním zápasem v moskevských Lužnikách prohlásil, že z klubu po sezoně odejde bez ohledu na výsledek finále Ligy mistrů. Jako důvody uvedl velký tlak ze strany vedení Chelsea a také rodinný život, který prý kvůli angažmá v Londýně trpěl.

Reklama

Související témata: