Hlavní obsah

Ferguson hodlá vydržet na lavičce Manchesteru maximálně tři roky

MANCHESTER

Ikona čerstvého vítěze Ligy mistrů a anglické Premier League Sir Alex Ferguson se nechal slyšet, že na lavičce Manchesteru vydrží ještě maximálně tři roky. Uvedl to v nedělním vydání The Mail.

Článek

"Nebudu tu trénovat déle než tři roky a to jen v nejzazším případě. To vám můžu bez debat potvrdit," oznámil šestašedesátiletý kouč, jenž v klubu působí neuvěřitelných 22 let. Rozlučka s trenérským životem ale nemusí skončit na lavičce "Rudých ďáblů", spekuluje se o tom, že může vést společný britský fotbalový tým na olympijských hrách 2012 v Londýně.

O úmyslu skončit se svou úspěšnou misí v Manchesteru hovořil Ferguson již v sezóně 2001/02, ale tým záhy postihl pokles výkonnosti a skotský odborník svůj názor přehodnotil.

Vzdát se United nebude lehké

Jedním z důvodů současného rozhodnutí může bát také Fergusonova žena Cathy. "Myslím, že si zaslouží trochu mého času. Dříve mě od konce trenérské práce odrazovala, ale tentokrát už to nedělá," vysvětlil. S dvaceti velkými trofejemi je Ferguson nejúspěšnějším trenérem historie Manchesteru a přiznává, že odchod nebude snadný: "Je mi jasné, že to nebude lehké vzdát se United. V tuto chvíli to ani nedokážu."

Jako svého nástupce by nejraději viděl Portugalce Carlose Queiroze, jenž mu dělá nyní asistenta. Po skončení by se rád věnoval více cestování. "Hrozně rád bych strávil několik měsíců v Americe. Chtěl bych vidět místa, kde jsem ještě nebyl," dodal.

Reklama

Související témata: