Hlavní obsah

Mourinho označil svého nástupce v Chelsea Granta za zoufalce

LONDÝN

Chelsea sice skončila druhá v Premier League a postoupila až do finále Ligy mistrů, podle bývalého trenére Josého Mourinha však londýnský klub prožil velmi špatnou sezónu. Portugalský kouč také v narážce na svého v sobotu odvolaného nástupce Avrama Granta prohlásil, že za úspěšnou mohl tuto sezónu označit pouze zoufalec.

Článek

"Záleží na tom, jak k fotbalu přistupujete," reagoval Mourinho v rozhovoru deníku The Observer na otázku, zda má Chelsea za sebou vydařenou sezónu, jak po porážce s Manchesterem United ve finále Ligy mistrů tvrdil Grant.

"Podle mojí filozofie to byla velmi špatná sezóna, protože 'skoro' ve fotbale znamená prohru. A Chelsea skoro vyhrála Premier League, skoro vyhrála Ligový pohár a skoro vyhrála Ligu mistrů. Skoro je k ničemu," uvedl portugalský kouč, který musel tým opustit loni v září, kdy ho nahradil Grant.

"Po dvou titulech ve třech předchozích letech Chelsea nic nevyhrála, což podle mě znamená, že to byla špatná sezóna. Možná pro někoho s přemýšlením zoufalce jsou druhá místa úspěch, což plně respektuji," uvedl Mourinho, o jehož návratu do Londýna se po sobotním odvolání Granta z funkce v Anglii spekuluje. Dalšími adepty na uvolněný post jsou prý také Frank Rijkaard či Roberto Mancini.

Portugalský kouč přiznal, že prohra jeho bývalého klubu ve finále Ligy mistrů po penaltovém rozstřelu ho velmi rozesmutnila. "Chelsea v posledních letech prohrála v Lize mistrů po penaltách v semifinále a finále, ale fanoušci si zaslouží mnohem víc, stejně jako hráči. Pořád je považuji za své chlapce," prohlásil Mourinho, mezi jehož oblíbence patřil i brankář Petr Čech. "Nicméně věřím, že po nevydařené sezóně bude Chelsea opět úspěšná. Pořád jsem fanouškem Chelsea," dodal.

Reklama

Související témata: